Výborné JRPG Octopath Traveler dostane minimálně další dva díly
zdroj: tisková zpráva

Výborné JRPG Octopath Traveler dostane minimálně další dva díly

12. 3. 2019 8:43 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Zajímavý grafický kabátek, propracované taktické bitvy, podařený příběh. Octopath Traveler je dalším klenotem, kvůli kterému se vyplatí vlastnit Switch. Nikde jinde totiž hra nevyšla, ale tvůrci mají v plánu rozšířit se i na další platformy. Tedy zatím jen jednu, ještě mobilnější než Switch. Ale nebojte, že by se série nadobro odebrala na Androidy a iOS.

Square Enix překvapivě oznámil mobilní hru Octopath Traveler: Champions of the Continent, která poslouží jako prequel k velkému Octopath Traveleru z loňského roku. Hra bude zasazená do stejného světa zvaného Orsterra, bude free-to-play a dá vám na výběr ze tří šampionů. Pravděpodobně se nebude striktně držet velkého bratříčka, ale zároveň se od něj neodkloní úplně.

Mobilní hra si ponechá vizuální styl (takzvaný HD-2D) a bude se soustředit na souboje řízené rozkazy a swipováním po dotykové obrazovce. Těžko soudit, zda je mobilní free-to-play titul adekvátní formou představení událostí před první hrou, o čemž se letos přesvědčí pouze Japonci. Octopath Traveler: Champions of the Continent je totiž oznámená zatím jen pro Japonsko, ale bylo by divné, kdyby se později nepodívala i na západní trh.

Tvůrci původního Octopath Travelera s nadšením sdíleli tuto informaci, ale zároveň si uvědomili, že by srdce fanoušků mohla dostat infarkt při pomyšlení, že mobily jsou novou hlavní platformou. Tak tomu naštěstí opravdu není.

„Fanoušci verze pro Switch se nemusejí bát, že by se série přemístila na chytré telefony. Tým stojící za hrami vysvětluje, že vývoj další konzolové hry nějakou dobu potrvá a doufá, že mobilní verze lidem pomůže přečkat toto období,“ píše se na Twitteru hry.

Plnohodnotné pokračování na konzoli od Nintenda se tedy chystá, a to je dobrá zpráva. My Evropané si v každém případě počkáme na obojí.

Nejnovější články