Výbornou morovou adventuru A Plague Tale: Innocence nejspíš čeká pokračování
zdroj: tisková zpráva

Výbornou morovou adventuru A Plague Tale: Innocence nejspíš čeká pokračování

5. 12. 2019 14:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

A Plague Tale: Innocence je jedním z milých překvapení letošního roku. Francouzské studio Asobo jejím prostřednictvím předalo srdceryvný, dospělý příběh zasazený do zajímavého prostředí, které se pyšnilo nádhernou grafikou. Hra zabodovala v prodejích i recenzích (Metacritic 81, Steam 95 %) a není proto divu, že její svět bude pravděpodobně rozšířen.

S informacemi o druhém dílu A Plague Tale: Innocence přišel francouzský web Xbox Squad, který prý má zdroj na relevantním místě. Podle něj si vydavatelství Focus Home Interactive objednalo u Asobo Studio pokračování hry. Informace má pocházet přímo od šéfa vydavatelství.

Web Xbox Squad se s tímto zjištěním obrátil přímo na Focus Home a COO společnosti tyto informace potvrdil s tím, že je plánovali sami pustit do světa v příštím roce. To ostatně tvrdil i jejich zdroj, který navíc zjistil, že vydání hry je poměrně vzdálené, plánované až na rok 2022.

zdroj: Archiv

I Eurogamer se obrátil na Focus a dostal následující vyjádření: „Ano, oznámili jsme partnerství s Asobo na dalším projektu, ale nikdy jsme nepotvrdili, zda půjde, nebo nepůjde o pokračování A Plague Tale. O víc se podělíme, až nastane správná chvíle.“

Na jedné straně tedy informace od zdroje a jejich potvrzení webu Xbox Squad, na druhé straně mlžení směrem k Eurogameru, které ani nepotvrzuje, ani nevyvrací vývoj A Plague Tale 2. Zkrátka si na to skutečné oznámení budeme muset počkat do příštího roku, ale pravděpodobně jsme s nakaženými krysami ještě neskončili.

Nejnovější články