Výčet oznámení a novinek z Tokyo Game Show
zdroj: tisková zpráva

Výčet oznámení a novinek z Tokyo Game Show

19. 9. 2012 16:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Hlavní zprávou, která vzešla z Tokyo Game Show (TGS), je samozřejmě oznámení nového typu...

Hlavní zprávou, která vzešla z Tokyo Game Show (TGS), je samozřejmě oznámení nového typu PS3. Nicméně tím zprávy týkající se produktů Sony nekončí a hlavně vlastníci PS Vita by měli zbystřit – i když mnoho zpráv platí asi jen pro Japonsko, nikdy nevíte, kdy se služba či hra dostane i k nám. Takže teď už na seznam věcí, které jsme se nově dozvěděli.


Na PS Vita se příští rok objeví Ninja Gaiden Sigma 2 Plus. Dnes už klasická mlátička s pořádnou dávkou atmosféry sice není nějaký nový titul, ale nic to nemění na tom, že jde o perlu ve svém žánru a na Vitě si určitě najde dost fanoušků.

Na PS Vita se také objeví prémiový typ účtu PlayStation Plus. Půjde o stejnou službu, jakou známe z PS3, tedy slevy, bonusy, zde ještě 1 GB datového úložiště na uložené pozice apod v cloudu. Pokud už máte PS Plus členství na PS3, za členství u Vity nebudete platit nic. Jinak je cena 50 dolarů za rok.

Bylo oznámeno JRPG God Eater 2 pro PS Vita a PSP. Viz náš článek.

Z Wii se na PS Vita objeví oblíbená hra Muramasa, ovšem pod jménem Oboromuramasa. Zda se objeví mimo, Japonsko není jisté.

Na PS Vita bylo oznámeno Valhalla Knights 3. Opět bylo potvrzeno vydání jen v Japonsku, ale tedy je teoreticky šance na anglický port.

Naopak Senran Kagura Shinova vs. Shoujo se s takřka absolutní jistotou objeví jen v Japonsku.

Nově na PS Vita i PS3 vyjde i ninja historická rubačka Toikuden od Their Omega Force. Měla by obsahovat i hraní napříč platformami. Vyjde příští rok, ale o regionech zatím není jasno.

Chystaná rubanice, o níž jsme několikrát psali, Soul Sacrifice byla odložena na jaro příštího roku a dostala nový trailer. Stále doufáme, že se objeví i na západě.

zdroj: Archiv

PlayStation Mobile bude spuštěn 3. října v devíti zemích (USA, Kanada, Japonsko, několik zemí EU). Ke skupině výrobců certifikovaných zařízení se přidali Sharp a Fujitsu.

Na PS Vita se konečně nabídne ke stažení tolik potřebná věc – čtečka. Má to ale několik ale. Reader, jak se aplikace jmenuje, bude sloužit ke čtení a prodeji mangy, o knihách není jasno. A z toho pramení další, vámi již asi předpokládaná věc – zřejmě bude k dispozici jen pro Japonsko. Tam bude aplikace spuštěna v říjnu a Reader Store bude mít na tři tisíce titulů.

A ještě jednou Ninja Gaiden. Není to sice TGS, ale Tecmo Koei akce, nicméně zaslouží si zmínku. Byla oznámena cell-shade rubanice se zombiemi jménem Yaiba Ninja Gaiden Z. Hlavním jménem u projektu je Keidži Inafune, který prohlašuje, že je to jeho projekt snů, který plánoval už od odchodu z Capcomu. Hra vyjde zřejmě na X360 a PS3 a velmi pravděpodobně i na západě.


Yaiba: Ninja Gaiden Z by All-Games-Beta

 

Nejnovější články