Vychází Betrayer, mystická detektivka s trochou akce z kolonizované Ameriky
zdroj: tisková zpráva

Vychází Betrayer, mystická detektivka s trochou akce z kolonizované Ameriky

24. 3. 2014 15:24 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nechci omílat už několikrát omleté (psali jsme zde a zde). Tak jen ve zkratce. Nezávislý Betrayer vás postaví do role kolonizátora, který začátkem 17. století připlouvá na místo, kde měla být funkční osada a nikdo nikde, jen duchové a mrtvoly evropských dobyvatelů, které ale nejsou mrtvě mrtvé, ale nemrtvě agresivní. Na vás bude přežít jejich snahy o sblížení vás s "tou druhou stranou" a zjistit, co se tu stalo.

Kromě procedurálně generovaného světa a hutné atmosféry tahle objevitelská či průzkumnická detektivka (která se ovšem boje neštítí) hodně sází na stylizaci, která je v původním konceptu černobílá, s občasnou rudou, ale pozor! Jak vám krásně názorně ukáže trailer, tvůrci z Blackpowered Games vám svou ideu nechtějí rvát násilím do chřtánu a nabízí možnost si vizuální funkce nastavit sami.

Pomocí šoupátek si tak nastavíte sytost barev, saturaci, prostě si samo upečete vizuální vlastnosti hry. Jednoduché a přitom nesmírně účinné. Betrayer tak nemusí ztrácet zájemce z řad hráčů, kteří rádi budou prozkoumávat indiánské území a střílet nemrtvoly, ale vadila by jim černobílost. Nebo si můžete udělat kompromis, někde mezi černobílosti a sytými barvami, takový vybledlý, přízračný svět.

Trailer pak demonstruje i výrobu nových zbraní, ukazuje, jak bude vypadat boj a myslím, že vážně dobře vystihuje hru a její potenciál. Ta dnes vychází na Steamu a kromě videa k ní přibyla i horda nových obrázků. Celkově tenhle titul působí jako snaha o to přijít s něčím novým, ovšem ne za každou cenu, zvláště tu, že by se tím kazila jinak celkem tradiční akční hratelnost. A já si dávám Betrayera do kolonky „hry, které si chci v budoucnu zahrát, ale zrovna nemám čas.“ Rozhodně mu tam nebude smutno...

...

Nejnovější články