Vychází dokument Surviving Indie o radostech i strastech nezávislého vývoje her
zdroj: Vlastní foto autora

Vychází dokument Surviving Indie o radostech i strastech nezávislého vývoje her

19. 12. 2016 15:47 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Někdo nezávislé vývojáře glorifikuje, jiný zatracuje a především má spousta lidí nepřesné představy o tom, co taková práce na hře mimo velká studia může znamenat. Alespoň zčásti by plusy i mínusy vývoje her v takovém prostředí mohl osvětlit nový dokument režiséra Richarda Jamese Cooka. Jmenuje se Surviving Indie a ode dneška bude k dispozici na Steamu a příští rok i skrze další sítě digitální distribuce filmů.

V Surviving Indie vystoupí řada nezávislých vývojářů a to jak z řad těch, kteří uspěli, tak i těch, kteří si v této sféře natloukli ústa. Bude proto tak zajímavé sledovat, jak moc se bude lišit jejich pohled na celý proces a také jejich reflexi toho, co jim tato práce dala. Mezi účinkujícími najdete kupříkladu Ramiho Ismaila (Nuclear Throne), Kellee Santiagovou (Journey) či Taylera Colemana (Merchant).

Richard James Cook už vydal na Steamu jeden svůj snímek – Pixel Poetry, který se hrám věnoval spíš jako svébytné mediální a umělecké disciplíně. Surviving Indie je ve svém zaměření mnohem konkrétnější a už z traileru se zdá, že nabídne velmi rozmanitý soubor vývojářů s radikálně odlišnými zkušenostmi. Stopáž filmu je 97 minut a jeho stránky, kde bude k zapůjčení, najdete zde.

Nejnovější články