Vychází roztomilá ulítlost Gang Beasts, ve které musíte masakrovat kamarády

14. 12. 2017 9:31 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Gang Beasts na první pohled působí trochu jako rozkošně animovaná verze Člověče, nezlob se!, ale nenechte se zmýlit. Ve skutečnosti jde o vcelku brutální záležitost, plnou rvaček jako vypůjčených z hospod čtvrté cenové při zavíračce. Zkuste si mít koordinované pohyby, když máte tělo vyrobené z želatinové hmoty a druhá podobná masa připomínající gumového medvídka se vás snaží strčit pod vlak! 

Vcelku jednoduchý koncept s tak trochu neovladatelnou hratelností a nemilosrdnou, ale nesmírně zábavnou fyzikou činí z Gang Beasts ideální párty hru, čemuž je uzpůsobený i lokální multiplayer až pro osm hráčů. Můžete si samozřejmě zahrát i online, ale troufám si tvrdit, že živá složka v podobě člověka sedícího vedle vás vám v tomto případě bude docela významně chybět. Přinejmenším můžete smrt svého věrného želatiňáka pomstít reálně.

Gang Beasts strávila na Steamu skoro tři roky v předběžném přístupu, během kterých tvůrci postupně vydávali další úrovně s novými originálními způsoby, jak z želatinových panďuláků nadělat slizké kapičky či mastné fleky. Nyní se dostává ven plná verze hry, která kromě PC vychází také na PS4.

zdroj: Archiv

Tvůrci by svou hru chtěli rozšířit na co nejvíc konzolí, uvažují tedy také o portu pro Switch, kvůli vydavatelské politice Microsoftu ale ostrouhají majitelé Xbox One. Nicméně, ať už virtuální kamarády v pleskavém souboji shodíte z ruského kola, protlačíte mlýnkem na želé nebo vymyslíte vlastní smrtonosnou past, nudit se určitě nebudete.

Nejnovější články