Vydavatel Syberie oznámil vývoj arkádových závodů Moto Racer 4
zdroj: tisková zpráva

Vydavatel Syberie oznámil vývoj arkádových závodů Moto Racer 4

31. 7. 2015 12:32 | Novinky | autor: Adam Homola |

Stará známá závodní série se překvapivě vrací - vydavatel Microïds, kterého zná hráčská veřejnost spíše jako tvůrce Syberie, oznámil čtvrtý díl. Moto Racer 4 má vyjít někdy v průběhu příštího roku pro PlayStation 4 a Xbox One, nejspíš pouze digitálně. O PC verzi bohužel v tiskové zprávě nepadlo ani slovo. Vydavatel se ale namísto toho pochlubil technologií, protože nový Moto Racer poběží na Unreal Engine 4.

Přitom bychom neměli očekávat nějaké ultra realistické vizuální zpracování. Grafický styl má prý odkazovat na původní díl a nejinak to bude i s hratelností. Těšit se tedy můžeme na nevážné arkádové závody v motokrosu a také v rychlých autech. O samotný vývoj se pod hlavičkou Microïds starají vývojáři z Artefacts Studio.

Moto Racer 4 by měla být v nějaké formě přítomna i příští týden na Gamescomu, tak uvidíme, jestli vám budeme moct už za pár dnů přinést více informací. Původní Moto Racer se řadí ke zlatému fondu arkádových závodů devadesátých let a byť byl následován ještě dalšími dvěma díly, právě jednička je symbolem tohoto specifického žánru.

Všechny tři původní díly jsou dnes dostupné na GOGu pod těmito odkazy: Moto Racer, Moto Racer 2 a Moto Racer 3 Gold Edition. A za sebe musím říct, že minimálně jednička pro mě patří k tomu málu starých her, které si bez problémů užije i moderní hráč. Nezastaralo ovládání, interface, pohled kamery, ani samotná hratelnost. A ta rozkostičkovaná grafika je dnes stejně zase moderní, takže původní Moto Racer pořád skvěle funguje.

Čtyřka před sebou rozhodně jednoduchý úkol nemá, ale Artefacts Studio by mohli mít vývoj pevně v rukou. Žádný vyloženě obří závodní projekt sice pod palcem neměli, ale v roce 2008 vydali Moto Racer na Nintendo DS. Do závodního žánru se podívali ještě v leteckém Hot Rodders a v současné době připravují arkádu Garfield Kart. Podle všeho tedy ví, jak arkádové závody udělat a teď už jen zbývá nepošlapat legendární jméno prvního dílu.

Nejnovější články