Vydavatelská práva na Alana Wakea se vrací k Remedy
zdroj: tisková zpráva

Vydavatelská práva na Alana Wakea se vrací k Remedy

2. 7. 2019 8:32 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Za mysteriózní akční záležitostí Alan Wake o běsy zmítaném spisovateli stojí studio Remedy Entertainment, před více než devíti lety se ale jejím vydavatelem stal Microsoft. Remedy od něj teď získalo zpět vydavatelská práva a k tomu ještě skoro 63 milionů korun jako jednorázový honorář a podíl z předchozích prodejů. Zprávu jako první přinesl server Globe Newswire.

Prvního Alana Wakea se ve své době prodalo přes tři miliony kopií, pro Microsoft to ale v roce 2013 nebylo dost na to, aby Remedy odkýval plnohodnotné pokračování. Thriller se tak dočkal pouze ne moc povedeného spin-offu American Nightmare. Jednička navíc v polovině roku 2017 zmizela z digitálních obchodů kvůli prošlým licencím na hudbu, loni v říjnu se pak na jejich pulty zase potichu vrátila.

Alana Wakea 2 tu tedy zatím nemáme, možná ale konečně přišel jeho čas. Namísto něj měli v posledních letech Remedy plné ruce práce s microsoftí exkluzivitou Quantum Break, za necelé dva měsíce jim vyjde pro změnu Control. Rukopis studia je poměrně specifický a můžeme se jen dohadovat, které nadpřirozené prvky se měly původně objevit v zamýšleném pokračování tajemného dobrodružství s depresivním spisovatelem.

Dřív než dvojky se ale dost možná dočkáme televizního seriálu. Hlavním producentem seriálového Alana Wakea má být Peter Calloway, který předtím spolupracoval třeba na marvelovce Cloak & Dagger, hororovém seriálu Pod kupolí nebo na mutantím sci-fi Legion. Zprávy o započetí příprav se rozšířily loni v září a těmi přípravami se myslí spíš psaní scénáře než castingy, natož natáčení, takže s nějakým těšením ještě počkejte.

Seriál ale není hra a proměnlivý dům s jinými dimenzemi není chytání duchů baterkou, že ano. Control vychází 27. srpna, takže musí být prakticky hotový a většina herních studií stejně pracuje simultánně na vícero projektech. Mohl by být Alan Wake 2 jedním z nich? Zájem Remedy o licenční práva tomu více než nasvědčuje. Jejich znovuzískáním rozhodně padla jedna z nezanedbatelných překážek pro případné pokračování.

Nejnovější články