Vymazlená PC verze Final Fantasy XV dorazí za dva měsíce, její obsah bude k dispozici i na konzolích
zdroj: tisková zpráva

Vymazlená PC verze Final Fantasy XV dorazí za dva měsíce, její obsah bude k dispozici i na konzolích

16. 1. 2018 14:40 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tak už konečně známe datum! Počítačová verze rok a kousek staré Final Fantasy XV dorazí již 6. března, a nutno říct, že se vší pompou. Nejde totiž jen o pouhé portování hry z konzolí. PC verze využije výkonové možnosti počítačů ve velkém, dorazí kompletní, a dokonce přidá i něco nového navíc. A aby to konzolistům nebylo líto, tak ruku v ruce s Windows Edition vyjde pro ně připravená Royal Edition.

Windows a Royal Edition jsou téměř totožné produkty na různých platformách, takže se následující informace týkají obou dvou. Jedná se v podstatě o kolekci všeho, co doposud v rámci Final Fantasy XV vyšlo a je tu ještě něco navíc. Za 50 dolarů tak dostanete základní hru a více jak 20 dodatečných přídavků, mezi kterými nechybí příběhové DLC epizody Gladiolus, Prompto a Ignis, stejně jako multiplayerové rozšíření Comrades.

Ale jak již bylo řečeno, PC verze s sebou přináší i spoustu nového obsahu. V čele novinek je jednoznačně rozšíření herního světa o zruinovanou část města Insomnia. Zde vás čeká celá řada nových vedlejších úkolů, monster a i několik soubojů s bossy (tříhlavý pes Cerberus, robotický Omega…). Nová čtvrť spolu s gigantickými protivníky je blíže představena v novém traileru z Royal Edition.

zdroj: Archiv

K dalším novinkám patří například třetí chybějící dopravní prostředek. Doposud jste mohli brázdit dokonalé asfaltky v základní Regalii (případně ji vzít mimo silnice v offroad verzi Type-D) nebo ji přetransformovat na na letadlo Type-F a brouzdat oblohu. Od března vám bude rovněž k dispozici Royal Vessel, tedy luxusní jachta. S tou snadno překonáte vodní plochy a dokonce můžete z její paluby rybařit, přičemž se počítá s novými druhy ryb a pokrmy z nich.

Jako třešnička na dortu – stejně jako kdysi v případě portování GTA V na PC – do FFXV přibude first-person mód. Na kolosální monstra se tak podíváte pěkně z blízka. Za poměrně standardní cenu je to docela slušná nálož obsahu. V případě PC verze se ještě pozastavme u nějakých těch technických věcí. Hra podporuje nativní 4K a dokonce i 8K zobrazení, v obou případech s HDR. O zvukovou stránku se nestará nic menšího než Dolby Atmos. Minimální, doporučené a 4K požadavky naleznete na obrázku níže.

zdroj: Archiv

Rovněž se nezapomeňte mrknou do galerie, kde je spousta obrázků z nového obsahu. A pokud již vlastníte konzolovou verzi Final Fantasy XV a rádi byste měli komplet jako v případě Royal Edition, pak je pro vás naštěstí připraven upgradový balíček za 20 dolarů. Vzhledem k tomu, že obsahuje všechna DLC, je to solidní cena. Nevím, jak vy, ale já bych si nejradši vzal volno na celý březen…

Final Fantasy XV windows Edition Specs zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články