Vyměňte si předmět za hru v nové funkci na Steamu
zdroj: tisková zpráva

Vyměňte si předmět za hru v nové funkci na Steamu

10. 8. 2011 16:24 | Novinky | autor: Jan Vitík |

Výměnné a prodejní aukce se pomalu ale jistě začínají stávat nezbytnou součástí videoherního světa. Po Blizzardu a jeho aukčních síních v Diablu 3 přichází Valve s výměnným systém pro svůj Steam. Zatím je vše ve fázi bety a funguje jen v rámci Team Fortress 2. Předměty z této hry je totiž možný nyní vyměnit za jiné předměty nebo přímo za jiné hry. Nebude to však probíhat tak, že byste vyměnili nějakou, kterou jste již dohráli a máte ji ve svém katalogu. Měnit půjdou pouze takové, které byly koupené jako Steam Gifts, nebo kterou jste obdrželi jako Extra Copy.

K potřebám tohoto obchodu přibyl na Steamu nový inventář, připomínající ten z Team Fortres 2, který ovšem slouží i pro ostatní hry. Respektive bude sloužit, protože momentálně je TF2 jediný podporovaný titul. Podle oficiálních stránek Steamu se však pracuje s dalšími vývojáři na integraci těchto funkcí i do dalších titulů. Jako nejbližší možná varianta je zmiňován Portal 2.

Vyměňovat půjde také pouze hra za hru, což nabízí možnost doplnit si svoji kolekci o chybějící kusy bez větších výdajů. V takto omezené míře s pouze jednou podporovanou hrou to nevypadá nijak úžasně a nevyužitelně, ale v momentě, kdy půjde měnit předměty z desítek her mezi s sebou, se naskýtá široká plejáda možností, jak získat zajímavé předměty a zbavit se jiných nepotřebných.

Nejnovější články