Vývoj akčního RPG Hero’s Song od tvůrce EverQuestu končí kvůli nízkým prodejům
zdroj: tisková zpráva

Vývoj akčního RPG Hero’s Song od tvůrce EverQuestu končí kvůli nízkým prodejům

30. 12. 2016 16:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Život akčního RPG Hero’s Song, za nímž stál především zkušený John Smedley, nebyl jednoduchý a teď je u konce. Zajímavě vypadající RPG s volitelnými MMORPG prvky dojelo na malý zájem hráčů. Hra se svého času objevila nejdřív na Kickstarteru, kde chtěli tvůrci 800 000 dolarů, přičemž se jim podařilo vybrat jen 136 000 dolarů – respektive taková byla částka v době zrušení Kickstarteru.

Neúspěšnou crowdfundingovou kampaň ale hra přežila s tím, že o financování vývoje se postará investor. Hero’s Song se tak po čase objevila na Steamu v programu předběžného přístupu a na portálu Indiegogo s flexibilním cílem (vývojáři dostanou peníze bez ohledu na dosažení cílové částky) nastaveným na 200 000 dolarů.

Ani to se ale nepovedlo a počítadlo na profilové stránce hry na Indiegogo hlásí vybraných 94 156 dolarů. Na konec své cesty došla hra až na Steamu, kde se jednoduše neprodávala tak, jak vývojáři potřebovali. Nízké prodeje znamenaly nedostatečný přísun peněz a nejmenovaný investor tím zřejmě dostal jasný signál o neperspektivnosti projektu.

Ostatně stačí jeden pohled na SteamSpy, podle kterého Hero’s Song vlastní na Steamu něco kolem šesti tisíc hráčů, s možnou odchylkou plus mínus dva tisíce hráčů. Hra i studio Pixelmage Games tak definitivně skončily.

zdroj: Archiv

Nicméně pokud mezi tu hrstku hráčů patříte i vy, nemusíte se o svou investici obávat. Vývojáři oznámili záměr vrátit všechny příspěvky v plné výši, a tak pokud jste na hru přispěli na Indiegogo, stačí se ozvat na email refunds@pixelmagegames.com a zažádat si o vrácení peněz. V případě zakoupení hry na Steamu si můžete o vrácení částky zažádat na stránce help.steampowered.com, jak oznámili vývojáři na svých stránkách.

Samotná hra vypadala slibně, nebála se některých zajímavých nápadů a časem by se z ní mohlo vyklubat třeba i něco opravdu skvělého, ale obzvláště hořký konec to je i pro Johna Smedleyho. Ten za Hero’s Song stál, vyvíjel ji a stál u zrodu studia Pixelmage Games. Smedley má za sebou obrovské zkušenosti s online hrami v rámci Sony Online Entertainment a klíčovou roli při vývoji původního EverQuestu mu už také nikdo neodpáře.

Bohužel ne každý veterán MMORPG žánru se dokáže vrátit a uspět. Richard Garriott by mohl vyprávět, byť tomu se comeback podařil alespoň napodruhé a jeho Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues by měl vyjít někdy v průběhu příštího roku.

Nejnovější články