Vývoj System Shocku 3 v ohrožení. Ze studia prý odešli všichni zaměstnanci

10. 2. 2020 9:59 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Internety koluje děsivá zpráva, která by mohla znamenat konec očekávaného pokračování série System Shock, pokud se tedy potvrdí. Studio OtherSide Entertainment prý v uplynulých měsících opustili klíčoví vývojáři a právě teď už neexistuje žádný tým, který by hru vyvíjel.

V průběhu loňského roku to vypadalo, že se vývoj zdařile posouvá k cíli. Naposledy jsme o hře psali v září u příležitosti vydání traileru z prealfy, který sice naznačoval ještě dlouhou cestu, ale zároveň nás utvrdil v tom, že se na hře maká.

Ovšem pak se jeden anonym tvrdící, že je členem vývojářského týmu, ubral na fóra s tím, že od projektu odešli klíčoví vývojáři, došlo k vyhazovům a celý tým je rozprášený. Tyto informace potvrdila bývalá komunitní manažerka Sam Luangkhot.

Během uplynulých pěti měsíců ze studia odešli nebo byli vyhození ředitel projektu, spisovatel, senior designér, vedoucí programátor, vedoucí QA, senior environment artist, vedoucí designu a další, přičemž všichni svůj odchod reflektovali na svých osobních účtech na LinkedIn.

zdroj: OtherSide Entertainment

Studio OtherSide Entertainment se k věci ještě nevyjádřilo, ale přihlédneme-li k nedávné minulosti, je snadné těmto informacím uvěřit. Práva na System Shock 3 mělo v držení vydavatelství Starbreeze, které ale čelilo krachu. Aby se mu vyhnulo, rozprodávalo své značky a šéf studia OtherSide Entertainment Warren Spector se rozhodl odkoupit práva na hru, kterou vyvíjí.

Měl v plánu najít nového vydavatele, přičemž webu Video Games Chronicle, který oznamuje i odchod zaměstnanců, řekl, že má dost financí na chod studia „po nějakou dobu“. Měl rozjednaných několik nových vydavatelů, ale přislíbil, že když to bude nutné, hru vydá svépomocí.

Nyní to vypadá tak, že zjevně nikdo neprojevil zájem o vydávání System Shocku 3 a kapitál projektu byl vyčerpán dřív, než autoři hru stačili dokončit. Anonymní vývojář ostatně ve svém prohlášení o odchodech zmínil, že je vývoj hry silně pozadu.

Možná se dočkáme oficiálního vyjádření, které všechny tyto informace popře a hra dorazí na počítače ještě letos, jak bylo původně v plánu. V horším případě bude oficiální vyjádření omluvou fanouškům, že se trojky nikdy nedočkají.

Útěchou budiž fakt, že vývoj System Shock Remake od Nightdive Studios nadále pokračuje. Nové záběry z tohoto projektu jsou jen dva týdny staré.

Nejnovější články