Vývojáři Evoland oznámili explorativní severskou strategii Northgard
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři Evoland oznámili explorativní severskou strategii Northgard

29. 4. 2016 17:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tvůrci zajímavých, ale nepříliš známých retro RPG Evoland, studio Shiro Games, chystají novou hru. Jmenuje se Northgard a v kontextu předchozí tvorby studia působí jako zcela standardní hra. Konkrétně jde o explorativní strategii, která využívá atraktivní severskou mytologii.

Celý příběh začíná výletem hrstky dobrodruhů do nové a neprobádané země. Průzkumníkům se podařilo objevit úplně nový svět plný tajemství, ale také nebezpečí. Potkáte například vlky, nemrtvé válečníky, krutou zimu, nebo giganty, se kterými se můžete přátelit či se je pokusit porazit.

Vaším úkolem je samozřejmě zajistit dobrodruhům bezpečí, střechu nad hlavou a suroviny, díky nimž budou moci přežívat i v budoucích dnech. V průběhu hry tak budete prozkoumávat nové oblasti, bojovat s nepřáteli a dojde také na obchodování. Z Northgardu zatím bohužel není žádné video a informací je také pomalu.

Northgard zdroj: tisková zpráva

Hra se se měla nicméně objevit již „brzy“ na PC, ale přesné datum bychom taky na oficiálním webu hry hledali marně. Mezitím se můžete podívat alespoň do galerie na několik prvních obrázků, nebo si přečíst něco o minulých hrách studia – Evoland a Evoland 2.

Stojí za poznámku, že Evoland 2 dostala loni na European Indie Game Days ocenění za inovaci. Doufejme tedy, že se Shiro Games s podobným stylem zhostí i této strategie a především látky, protože severská mytologie je pořád atraktivní a neokoukané téma.

Nejnovější články