Vývojáři Shadow Tactics pracují na Desperados 3
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři Shadow Tactics pracují na Desperados 3

21. 8. 2018 15:47 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Mám chuť postavit malý oltář skvělým Shadow Tactics: Blades of the Shogun, naší nejlepší strategii roku 2016. Úspěch tohohle malého klenotu přesvědčil herní svět o tom, že stealth strategie typu Commandos ještě v žádném případě nejsou mrtvé. A právě vývojáři z německého studia Mimimi, kteří se před dvěma lety tak zdařile vydali do feudálního Japonska, se ujali otěží parádního projektu – Desperados 3.

Pokud jste na přelomu tisíciletí hráli Commandos, velmi pravděpodobně jste si oblíbili i Desperados. John Cooper a jeho banda kumpánů se taky museli vyhýbat nebezpečným zeleným kuželům, aby je nezahlédl žádný bdělý nepřítel. Taky plnili spoustu misí na pomezí strategie a hádankové hry. A taky neváhali sáhnout po zbraních, když je nějaký strážný nachytal.

A teď, po dvanácti letech, nový díl! Vlastně spíš po třinácti, protože hra vyjde až někdy během příštího roku na počítače i konzole, ale i tak – kdo by to býval ještě před pár lety řekl. A navíc budete opět hrát za drsného Johna, jak ukazuje následující trailer.

zdroj: Archiv

Je skvělé, že i z krátkého videa vyčtete všeobecně platnou poučku: na první pokus to nepůjde. Budete to kazit, budete umírat, a až když patřičně vyzkoumáte všechny zákonitosti dané situace, když se seznámíte se všemi nástrahami, budete mít šanci uspět. Tady se žádné obtížnosti ironman pravděpodobně nedočkáte – pečlivé ukládání pozic by tu stejně jako v minulých dílech mělo být klíčovou součástí hry.

Johnovi na cestách pomůže čtveřice dalších postav: ostrostřelec s optikou na pušce, svůdná dáma k odlákání pozornosti, strašlivý vousatý hromotluk a tajemná postava s černou kočkou, která, zdá se, umí telepaticky ovládat nepřátele. Trochu divný fantastický prvek, ale nebudu se s vývojáři hádat – díky Shadow Tactics si u mě vysloužili pořádnou dávku důvěry a tolerance.

Pro mě se zatím jedná o nejlepší oznámení celého Gamescomu, a pokud se právě nacházíte v Kolíně nad Rýnem a slyšíte nadšený ryk, nemusíte se bát – to se jenom o Desperados 3 doslechl Adam Homola.

Desperados 3 zdroj: tisková zpráva


Desperados 3 zdroj: tisková zpráva
Desperados 3 zdroj: THQ Nordic Desperados 3 zdroj: tisková zpráva Desperados 3 zdroj: tisková zpráva

 

Nejnovější články