Vyzkoušejte ambiciózní StarCraft II mod StarCraft Universe
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte ambiciózní StarCraft II mod StarCraft Universe

19. 2. 2013 14:57 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Po několika letech vývoje, jehož průběh byl v jedné fázi dosti damatický, ale nakonec se vše v dobré odvrátilo, je pro všechny zájemce dostupná StarCraft II modifikace StarCraft Universe. Někteří z vás si tohle dílko budou možná pamatovat pod původním názvem World of StarCraft, o který však mod přišel ve chvíli, kdy do hry vstoupili vývojáři z Blizzardu. Chvíli se sice zdálo, že si budou hrát na zlé a ošklivé hochy z velké firmy, ale nakonec se ukázalo, že jen nechtějí, aby modifikace nesla název World of StarCraft kvůli zjevné podobnosti s World of WarCraft. Jinak byli ochotni a nakonec i schopni tvůrci modifikace pomoci s dalším vývojem, což dokazuje fakt, že StaCraft Universe můžete nyní hrát. I když to má několik háčků.

zdroj: Archiv

Jednak k hraní této modifikace potřebujete kopii StarCraft II, a navíc je aktuální release čistě singleplayerovou záležitosti – tvůrčí tým složený z lidí, kteří se fyzicky nikdy neviděli, potřebuje otestovat funkčnost všech herních systémů. Multiplayerové instance pro 5-10 lidí však do hry přibudou velmi brzy. Jak se můžete přesvědčit na videu, které se tu někde válí, je StarCraft Universe dosti ambiciózní projekt, nejenom po stránce koncepční, ale i audivovizuální.

K dispozici je celkem osm hratelných tříd, nechybí možnost úpravy charakteru, je tu příležitost bojovat s vozítky a korunu všemu dodává implementace vlastního fyzikálního enginu. A to ani nemluvím o tom, že příběhové scénky hry jsou nadabované profi dabéry (Michael Gough, Danielle McRae), potažmo má mod vlastní hudební doprovod z autorského pera Davida Orra, skladatele hudby pro arkádu Castle Crashers.

Zkrátka a dobře, StarCraft Universe není jen tak lecjaká modifikace, je to pořádně macatá a propracovaná modifikace. Ještě ji čeká dlouhá cesta, než dorazí do finální podoby, ale už tento první výstřel stojí za omrknutí a ideálně i vyzkoušení. Podívejte se sami, co vás čeká.

Nejnovější články