Vyzkoušejte demo FIFA 14 s osmičkou týmů
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte demo FIFA 14 s osmičkou týmů

10. 9. 2013 18:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zatímco Česká reprezentace se bude dnes večer v Itálii pokoušet o zázračný výsledek v mači proti Taliánům, můžete se fotbalem bavit sami a troufám si tvrdit, že snad i lépe. EA Sports dnes vydala demoverzi FIFA 14, která je ke stažení z PSN (PS3), Originu (PC) i XBLA (X360) a nabízí možnost zahrát si na trávníku fotbalového chrámu FC Barcelona libovolné množství časově omezených zápasů za týmy FC Barcelona, AC Milán, Manchester City, Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Boca Juniors a NY Red Bulls.

Nezvykle velké množství klubů v demoverzi doplňuje možnost vyzkoušet ukázku módu FIFA Ultimate Teams. Je třeba upozornit, že demo X360 verze je prozatím dostupné pouze majitelům Gold účtu, stříbrňákům bude zpřístupněno až 17. září.

FIFA 14 vyjde na PC, konzolích současné (i minulé!) generace a handheldech 27. září a přinese změny v nabídce herních módů i v herním systému. Tvůrci upozorňují třeba na nový fyzikální model míče a možnost přesněji cílit vaše střely. Novou FIFU jsem měl možnost nedávno vyzkoušet a změny v chování míče jsou opravdu poznat – netroufnu si zatím soudit, ale hra mi na to konto přišla obtížnější, což vnímám spíš pozitivně. Koho by bavil sport, kde góly padají automaticky a soupeři se nechají snadno obehrát.

...

Mezi novinky v rámci FIFA 14 patří také kooperativní sezóna a rozličné vylomeniny v rámci propojení virtuálního fotbalu s reálným v rámci EA Sports Football Club. Na specifikaci všechno novinek a zejména určení těch důležitých a jejich dopadu na hru bude ale dost času v následujících dnech a týdnech. Prozatím se ponořte do demoverze, která vám poskytne docela dobrý obrázek o tom, co vás ve finální hře čeká.

V plánu je rovněž vydání next-gen verzí FIFA 14 pro PS4 a Xbox One, které nabídnou poněkud jiný zážitek díky využití zbrusu nového Ignite enginu. Oproti „old gen“ verzi FIFA 14 budou tyto next genové asi vypadat lépe, ale záruku, že budou zábavnější, vám stejně nikdo neposkytne.

Na úplný závěr jen připomenu, že 27. září hra vyjde i na PS2, což mi s ohledem na stáří systému přijde tak fantastické, že si snad PS2 verzi budu muset pořídit a omrknout. Když si uvědomím, že FIFA 14 třeba vůbec nevyjde na mnohem mladší konzoli Wii U, tak nezbývá než před PS2 smeknout deštník.

A ještě P. S. - Gambáč liga ve FIFA 14 nebude, pokud vás to zajímá.

Nejnovější články