Vyzkoušejte generátor planet v demoverzi božské strategie The Universim
zdroj: Vlastní foto autora

Vyzkoušejte generátor planet v demoverzi božské strategie The Universim

3. 8. 2017 13:28 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

O božské strategii The Universim jsme se naposledy zmínili v dojmech z hraní pár dnů před loňskými Vánocemi. Ve hře dostáváte k dispozici celou planetu, kde se musíte postarat o vývoj civilizace takzvaných Nuggets, kterým zajišťujete obživu, pomáháte s rozmnožováním a chráníte je před nepřízní proměnlivého počasí. Pokud vás hra zaujala, neradi investujete do předběžného přístupu a Black & White vás už po tolika letech neuspokojuje, mají pro vás vývojáři z Crytivo Games dobrou zprávu – vydali demo The Universim na Steam a GOG. I když, je v tom jeden nemalý háček.

Crytivo Games jsou patřičně hrdí na svůj Procedural Planet Generator, který se stará o dynamické planety. Nechtěli, aby herní prostředí byla jen statická koule, ale živoucí organismus, se kterým se musíte naučit žít. Jenže jsou na svůj procedurální generátor hrdí natolik, že je to vlastně jediný obsah dema.

Co to znamená? Že si vlastně nemůžete vyzkoušet samotnou podstatu hry. Nemůžete nic budovat, nemůžete se o nic starat, nemůžete nikoho chránit či ohrožovat… Nemůžete se chovat jako bůh! Jen se postavíte do role tichého pozorovatele, který je bezbranný jako Nugget.

zdroj: Archiv

Z dema si tak můžete odnést jen příjemný pocit z krásné grafiky a opravdu nevšední zážitek při poletování po planetě – během pár vteřin se dostanete na odvrácenou polokouli, kde panuje černočerná tma, a přitom třeba proletíte mrakem, který vaší obrazovku poseje kapkami vody. Vypadá to vážně moc hezky.

Demoverzi jsem zkusil, jsem rád, že se ji vývojáři rozhodli uveřejnit, ale popravdě bych si na jejím základě hru nepořídil, protože mi žádná hra zkrátka představena nebyla. Škoda. Přesto si myslím, že plánovaná early access verze bude solidní.

The Universim si již nějakou dobu můžete pořídit přímo z oficiálních stránek. Dostanete notně zabugovanou strategii, která ovšem dostává časté aktualizace. Ta poslední kupříkladu přináší radost vašich „poddaných“. Když na ně budete zlí, zhorší se jim nálada, začnou častěji plakat, až ztratí ochotu cokoliv dělat. Musíte proto stavět zábavní centra, kde se mohou zbavit depky.

Update toho přináší opravdu hodně. Na kompletní výčet novinek se můžete podívat zde. Demo můžete stahovat z vlastní stránky na Steam a GOG.

Nejnovější články