Vyzkoušejte roli zvědavého souseda v demu hororovky Hello Neighbor
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte roli zvědavého souseda v demu hororovky Hello Neighbor

11. 7. 2017 10:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Možná to neznají lidé z městských paneláků, ale vesničanům není lidská zvědavost vůbec cizí. Koupíte si nové auto a hned o tom ví celá vesnice. Téma měsíce pak je, kde jste si na něj nakradli. Lidé zkrátka rádi strkají nos, kam nemají, a leckdy to s nimi nedopadne nejlépe. Jako právě v Hello Neighbor, kde si roli jednoho takového zvědavce můžete vyzkoušet v demu.

Hello Neighbor je na první pohled malá, ale promakaná hororová adventura. Dějištěm je pouze váš skromný domek a patrový palác souseda přes ulici. Sousedovic zabedněné dveře do sklepa vám prostě nedají spát. Co tam ten úchylák skrývá? Zjistit to je vaším prvořadým úkolem.

Záhy se tak stává úchylák i z vás, protože se musíte stát profesionálním šmírákem. Musíte vypozorovat, kdy si jde soused ven zacvičit, kdy si jde lehnout, kdy kouká na televizi… A využít toho k prošmejdění šuplíků, nalezení klíče, odemknutí zámku, vypáčení prken a odhalení děsivého tajemství sousedova suterénu.

Takhle to možná nezní nijak zvlášť originálně, ale to proto, že vás ještě nechytil. A to si pište, že vás chytne. Odhalit temná tajemství trvá klidně i desítky pokusů a byť vás každý pokus posunuje blíže k cíli, chytré AI souseda vám hází více a více klacků pod nohy.

Děsivý soused pozná, že jste například shodili vázu nebo posunuli krabice a začne po vás pátrat. Tím si rovnou zapamatuje, kudy jste do obývacího pokoje vešli, a jakmile vás chytí, opatří místo pastí. Čím více budete chodit předním vchodem, tím více pastí a dokonce kamer vám bude stát v cestě. S každým nepovedeným pokusem jste tak nuceni volit jiný nepředvídatelný postup, chcete-li tedy jednoho dne uspět. Jak to celé funguje zachycuje video níže.

zdroj: Archiv

Hello Neighbor je už nějakou dobu v předběžném přístupu Steamu, kde se momentálně nachází ve čtvrté alfa verzi. Ale až teď máte možnost vyzkoušet si demo, které je však z fáze hry ještě před všemi alfami. To znamená, že máte k dispozici pouze základní hratelnost – chytrou AI, dva domy a jedny dveře do sklepa, po jejichž otevření demo končí. I tak by to mělo stačit k rozřešení otázky, zda vám plná hra za těch 28 euro stojí. Hello Neighbor vychází již 29. srpna na PC a Xbox One.

Nejnovější články