Vyzkoušejte si fanouškovskou předělávku dvou misí z české Mafie
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte si fanouškovskou předělávku dvou misí z české Mafie

23. 4. 2019 17:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdybych měl za sebe vybrat jedinou hru, která by si zasloužila pořádný remaster nebo rovnou remake, se slzou v oku bych na druhou pozici posunul Vietcong a prvenství udělil Mafii. Tento český skvost je dnes díky nejrůznějším modifikacím hezčí hrou než kdysi, ale opravdové, a hlavně oficiální předělávky se asi nikdy nedočká. Bereme proto zavděk oddanou komunitou, která Mafii ani po tolika letech neopouští a vytváří pravé divy.

Remakovat celou Mafii by velkému týmu zabralo měsíce, možná i roky. V případě jednočlenných tvůrců se před takovým nápadem smeká klobouk, ale neočekává se, že by se projekt dožil svého dokončení. Fanoušek hry Luke Bend možná má velké ambice, ale postupuje originální cestou – misi po misi v editoru hry Far Cry 5.

Tím se usnadňuje spousta práce, neboť jde v podstatě „jen“ o editor map. Díky fanouškovské práci si tak můžete vyzkoušet akci v hotelu Corleone (mise Coura) a v přístavu (Bastard se štěstím) v enginu Far Cry 5. K hraní potřebujete hru od Ubisoftu a soubory mise z tohoto odkazu.

zdroj: Archiv

Nejde o předělávku misí a prostředí jedna ku jedné. Mapy jsou plnější, nepřátelé mají lepší animace, zbraně lépe znějí... Zásadním rozdílem je pohled, který není z třetí osoby jako u originálu, ale z první kvůli kořenům modifikace. A pak samozřejmě poněkud modernější arzenál a kovbojové místo mafiánů.

Slušel by podle vás podobný styl případnému plnohodnotnému remaku Mafie?

Mafia Remake zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články