War Thunder dostává posily. Dorazí francouzská letadla, italské tanky a exkluzivní dárky
zdroj: tisková zpráva

War Thunder dostává posily. Dorazí francouzská letadla, italské tanky a exkluzivní dárky

3. 11. 2017 12:19 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pamatujete si ještě, co jste dostali k pátým narozeninám? Nejspíš to bylo nějaké autíčko nebo panenka, ale i kdyby se rodiče rozšoupli a pořídili vám diamantový dudlík, stejně byste neměli na War Thunder. Tohle vojenské MMO totiž k narozeninám dostalo Francii. Tedy samozřejmě ne celou – Louvre ani bageterie ve hře nenajdete, ovšem ozbrojené síly země galského kohouta rozhodně ano. A menšími dárečky po straně jsou nové stroje pro již existující národy nebo exkluzivní vozidla dostupná zdarma.

Chudáci Francouzi jsou až osmým národem, který se v multifunkční simulaci od Gaijinu objeví. Předběhli je Američané, Rusové, Němci, Britové, Japonci, Italové, a dokonce i Australané. Ale však oni si to vynahradí svou letkou více než třiceti různých strojů, od hbitých předválečných stíhaček jako Arsenal VG.33 až po takový Sud Aviation Vautour, univerzální poválečný stíhací bombardér. Pozemní a námořní síly budou následovat.

Italové, kteří už ve hře poletují, se v rámci updatu Vive la France dočkají také tanků a lodí. Začíná se prémiovými vozidly, mezi nimiž se objeví například Carro Armato P 40, což je těžký tank, a M26 Ariete, italská verze amerického Pershingu dodaného poté, co Itálie v roce 1943 přešla na stranu Spojenců. No a na moři dorazí torpédoborce třídy Soldati.

zdroj: Archiv

Němci pak dostanou strategický těžký bombardér Heinkel He 177, který byl využit především ke konci války, např. při Operaci Steinbock neboli Baby Blitzu. Německé stroje rozšíří ještě lehký tank Begleitpanzer 57. A zkrátka nepřijdou ani Japonci, kterým dorazí těžký tank Ho-Ri. U posledního jmenovaného ovšem záleží, jestli se vám chce hrát za vozidlo, které pravděpodobně nikdy nebylo vyrobeno ani ve formě prototypu.

A pak tu jsou ještě exkluzivní vozidla, za něž nemusíte platit vůbec nic – stačí jen splnit sérii herních úkolů, a jsou vaše. Prvním z nich je americké osmikolové obrněné auto M8 Greyhound, které je za běžných okolností velice mobilní, ale příliš se mu nevede v obtížném terénu. Navíc má otevřený vršek, takže letecký útok pro něj může být zhoubný, třeba když si na něj počíhá druhý dáreček, sovětská těžká stíhačka I-29. Ta je na svou značnou velikost velmi dobře manévrovatelná, ale dejte si pozor – když vás zastihnou hbitější nepřátelé jako německý Messerschmitt Bf 109, budete mít problém.

Do 6. října se navíc všichni hráči mohou těšit na unikátní dekorace i odměny včetně až padesátiprocentní slevy do obchodu, a já se pro změnu budu těšit na příští podobné oznámení. Vždycky mě totiž zavede do králičí nory Wikipedie a různých fór, odkud se proklikávám nánosy vojenské techniky až k opravdovým klenotům a můžu si pak vesele číst třeba o japonském stodvacetitunovém supertanku O-I, pohyblivém bunkru, který vyžadoval posádku jedenácti lidí. Těch byste na takovou Tarawu nacpali pět, a celý ostrov by se potopil. Ale do války se nakonec (naštěstí pro tichomořské atoly) nepodíval ani jediný.

Nejnovější články