War Thunder vstupuje do nové éry s novým rankem tanků z 60. a 70. let
zdroj: tisková zpráva

War Thunder vstupuje do nové éry s novým rankem tanků z 60. a 70. let

30. 8. 2017 10:34 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Vývoj vojenské techniky se nezastavuje a stejně tak se nezastavuje ani vývoj stávajících free-to-play tankových multiplayerovek. Gaijin Entertainment oznámili důležitý update pro svůj poklad v podobě War Thunder. Aby bylo jasné, že jde o velký krok, nazvali jen Nová éra. Představí se Rank 6 bojových vozidel a spolu s nimi tanky z 60. a 70. let minulého století, což samozřejmě znamená nové systémy pro útok i defenzivu.

Šestý rank obsáhne vozidla, která už mají stabilizované věže, takže střelba z hlavních zbraní bude mnohem přesnější. Zároveň se v souladu s vývojem pancéřování objevují nové formy, jak se váš ocelový miláček bude bránit. Především to jsou dva speciální typy pancéřování – kompozitní a reaktivní. První využívá různých materiálů vrstvených na sebe, aby minimalizovaly efekt HEAT munice. Druhá se ji snaží zlikvidovat pomocí tenkých výbušných plátů, které sníží efektivitu projektilu.

zdroj: Archiv

Na Gamescomu Gaijin představili dva tanky z šestého ranku. Na jedné straně je to sovětský T-64A, který využívá kompozitní pancíř. Druhým je logicky stroj americké výroby – M60A1 Rise, který zase má na svou obranu reaktivní systém pancéřování. Čekat můžete i MBZ-70, který vznikl ve spolupráci USA a SRN, respektive ryze německá verze KPz 70. Z jiných typů je tu americký stíhač tanků M50 MAG a Sověti zase dostanou ikonické obojživelné vozidlo BMP-1.

Na dvou videích si můžete prohlédnout jak rámcový přehled novinek, tak konkrétní vysvětlení toho, jak funguje kompozitní a reaktivní pancéřování. Nejde ale o jediné novinky v updatu Nová éra. Čekejte i spoustu bitevních strojů z druhé světové války a také nové mapy. War Thunder je free-to-play multiplayerovka, kterou si můžete stáhnout z oficiálních stránek

zdroj: Archiv

Nejnovější články