Wargaming oznámil izometrické akční RPG Pagan Online
zdroj: tisková zpráva

Wargaming oznámil izometrické akční RPG Pagan Online

8. 11. 2018 18:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Společnost stojící za slavnou onlinovkou World of Tanks novými značkami zrovna neoplývá. Když už se dozvíme o něčem novém, jde zpravidla o jinou verzi některé z „World of“ her nebo jejich update. Dnes ale překvapuje úplně novou značkou, která se navíc poměrně vymyká jejímu portfoliu. Pagan Online je totiž izometrické akční RPG, neboli diablovka.

Že se vám mírně nadzdvihlo obočí a rádi byste se dozvěděli mnohem víc? Tak to si musíte počkat. Oznámení sice doprovází video, ale z něj se dozvíte leda to, že Pagan Online nabídne generický fantasy svět situovaný do předkřesťanské éry, ve kterém si pravděpodobně můžete osedlat medvěda. Nechybí obří zbraně, brnění, nepřátelé a kouzla.

Na oficiální stránce (kde se můžete hlásit do uzavřeného testování) se v sekci How to Pagan dozvíte ještě tři rámující zprávy – hru můžete hrát sami nebo v kooperaci, bojiště jsou procedurálně generovaná a jako první se počítá s verzí pro Windows, která vyjde někdy v příštím roce. Poté se dostaví ještě dodatečný obsah ve formě takzvaných Battle Chapters.

Bez záběrů z hraní nebo aspoň pouhých screenshotů típnutých ze hry je těžké si o Pagan Online udělat jakýkoliv obrázek. Nicméně být vámi, tak veškerá očekávání radši krotím. Zavítal jsem totiž na stránky tvůrců ze srbského studia Mad Head Games a překvapilo mě, kolik titulů už mají na krku.

Od roku 2011 vyrobili přes 40 her, ale takové solidní číslo má samozřejmě ještě solidnější háček. Ve většině případů jde totiž o hry ve statických prostředích, ve kterých hledáte skryté předměty. Mají i několik podobně laděných adventur, ale ani jeden z žánrů není předpokladem pro ryze akční diablovkovou rubačku. Srbové tak mohou jedině překvapit.

Nejnovější články