Warhammer: The End Times - Vermintide je kooperativní akce ve stylu Left 4 Dead
zdroj: tisková zpráva

Warhammer: The End Times - Vermintide je kooperativní akce ve stylu Left 4 Dead

5. 2. 2015 12:30 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Tvůrci ze švédského studia Fatshark (Lead and Gold, Krater a War of the Roses) připravují nečekaně nadějný Warhammer titul. Tento však má být trochu jiný než řada ostatních, protože se soustředí na kooperativní akci pro čtyři hráče ve stylu Left 4 Dead od Valve. A podle dosavadních informací se zdá, že by Warhammer: The End Times - Vermintide mohla být trefa do černého a zajímavá alternativa například k Evolve.

Warhammer: The End Times - Vermintide může hrát v kooperaci až čtveřice hráčů, kteří mají na výběr z pětice postav. Netřeba dodávat, že každá je něčím odlišná a nabídne vlastní příběhové pozadí, vyprávěné v animačkách.

Příběhově se Vermintide odehrává ve městě Ubersreik, jež bylo v The End Times dobyto rasou skavenů. Na skaveny padla dle slov autorů volba, protože spoléhají na své velké počty a navíc nejsou v této sérii tolik vytěžovaní jako orkové. Tak jako tak, skaveni jsou verbež jako každá jiná a nyní bude na hráčích, aby město dobyli zpět.

zdroj: Archiv

Hra je rozdělena na úkoly, které si hráči vyzvedávají v místní krčmě - ta má sloužit nejen jako báze, ale zároveň jako místo, kde můžete potkávat další hráče. Mise by měly být obtížné, protože tvůrci ze studia Fatshark si obecně na vysoké obtížnosti a náročnosti zakládají.

Vedle vyšší obtížnosti bychom se měli dočkat i variabilních pozic nepřátel - nebudou se prý nikdy vyskytovat na tom samém místě, podobně, jako tomu bylo právě v Left 4 Dead. A stejně jako v L4D se můžeme těšit i na speciální typy nepřátel.

Z pětice plánovaných postav tvůrci zatím odhalili dvě - witch huntera a ohnivého mága. Witch hunter je výborný v soubojích jeden na jednoho a k prosazování svých radikálních názorů (a k pomstě - v minulosti mu totiž krysa ukradla oko) užívá pistolí a dýk. Ohnivý mágem je žena a dle prvních informací je to nejen stařešina, ale je především pološílená a v případě přílišného čarování jí hrozí akutní riziko sebeupálení.

Důležitým prvkem hratelnosti má být samozřejmě loot. Spousta lootu. Během misí mohou hráči vyzobávat nejen zbraně, ale také spoustu dalších a zatím neupřesněných artefaktů.

Fatshark plánují vydat Warhammer: The End Times - Vermintide v druhé polovině roku 2015 pro PC, PS4 a Xbox One. Další informace o hře můžete najít na oficiální homepage.

Nejnovější články