Warhorse Studios představili své středověké RPG – Kingdom Come: Deliverance
zdroj: tisková zpráva

Warhorse Studios představili své středověké RPG – Kingdom Come: Deliverance

18. 12. 2013 23:26 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

(Aktualizováno) O tom, že Dan Vávra a Warhorse Studios připravují přes 18 měsíců středověké, nemagické a co nejreálnější RPG s husitskou příchutí a otevřeným světem, už nějaký ten pátek víme. Nyní se ale serveru Kotaku svěřili s názvem hry a přihodili i teaser, nějaké ty obrázky a informace navíc. Název je stylový, zní Kingdom Come: Deliverance, tedy v českém překladu přibližně Přijď království tvé: Vysvobození.

Teaser se věnuje nestárnoucí klasice v podobě rudých máků, bojišti posetému mrtvými s osamělým jezdcem a prohlášením, že bitva je možná prohraná, ale „my neprchneme“. Stylové, atmosférické a velmi nadějně vypadající. Funkci teaseru video plní skvěle. A pak jsou tu obrázky.

V těch najdete nějaké známé, ale i nové, jako je záběr na bitvu u padacího mostu. Osobně mne zaujala momentka ze souboje obouručními meči, kde natočení bojovníků odpovídá pozici, jakou by při použití akurátních šermířských technik skutečně zaujali. Ještě zajímavější informace ale najdeme v oblasti zasazení hry.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

To je dle Kotaku a tiskové zprávy zasazeno do Svaté říše římské ve vrcholném středověku, což není nic, co by kolidovalo s motivem husitství. Opakuje se sympatická věc a tedy to, že zde nebudou kouzla, nadpřirozené potvory, prostě středověk jak má být. Citace z tiskové zprávy mluví o reálném soubojovém systému, obléhání hradů, mohutných bitvách, boji z koňského sedla a nelineárním příběhu. Budete si budovat vztahy s postavami i vlastní reputaci, což se promítne do vývoje příběhu. Další podrobnosti o hře se dozvíme 20. ledna příštího roku.

Třeba mezi nimi bude více a podrobnějších informací o zápletce a obecně dobovém ukotvení hry. V logu se skví letopočet 1403, což naznačuje, že Kingdom Come nebude pojednávat přímo o husitských válkách, ale zachytí husitství v jeho počátcích, a po stránce bitev a střetů se bude věnovat něčemu jinému. Co myslíte?

Teaser najdete i na zbrusu nových oficiálních stránkách a nebo YouTube kanálu Warhorse. Kingdom Come: Deliverance by mělo vyjít v roce 2015 na PC a next-gen konzole.

...

Nejnovější články