Warneři na PC verzi Batman: Arkham Knight nezanevřeli a vydali další patch
zdroj: tisková zpráva

Warneři na PC verzi Batman: Arkham Knight nezanevřeli a vydali další patch

21. 12. 2015 10:39 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Souhrn událostí okolo PC verze Batman: Arkham Knight by bez problémů vydaly na samostatnou knížku – zatímco PS4 a Xbox One verze se těšila u hráčů i kritiků oblibě a hra se dobře prodávala, tak PC verzi stíhal jeden průšvih za druhým. Warner Bros. hru raději stáhli, omluvili se za podceněnou testovací fázi a po opětovném vydání hry v říjnu vyšlo najevo, že ještě zdaleka není vše v pořádku. Vyústilo to pak v nabídku vrácení peněz a zdálo se, že nic podstatnějšího se už okolo PC verze Batman: Arkham Knight dít nebude. Naštěstí tomu tak není a například na Steamu vypsané poznámky k pár dní starému patchi vypadají přinejmenším nadějně.

Tvůrci v poznámkách k patchi avizují řadu menších či větších optimalizací a oprav – bez bližší specifikace a bez zabíhání do detailů lze pravděpodobně očekávat, že by hra mohla běžet o trochu lépe. Konkrétněji už tvůrci zmiňují například opravené efekty deště – ten se v plné síle navrátí do úvodní scény hry a nově se také projeví na všech skinech všech postav. Některé z nich totiž doposud dešťové kapky vesele ignorovaly.

Opravy se dočkaly také grafické chyby, které se mohly objevit po minimalizování hry za pomocí zkratky alt-tab a lepší optimalizace by se nadále měla týkat 60 Hz monitorů, kde hra běží ve 30 snímcích za vteřinu a se zapnutou vertikální synchronizací. Do hry zároveň přibyla podpora prosincových DLC.

Jak vidno, o PC verzi se stále ještě někdo stará, což je jedině dobře – výsledek však prý dle ohlasů hráčů stále ještě není ideální a hra prý má ještě tendenci padat i zažívat propady fps. Nasnadě je tedy otázka, zda kdy bude vůbec PC verze takříkajíc hotová...

Nejnovější články