Warrena Spectora obklopí při vývoji System Shock 3 parta zkušených veteránů
zdroj: tisková zpráva

Warrena Spectora obklopí při vývoji System Shock 3 parta zkušených veteránů

30. 8. 2016 18:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Co podle vás v dnešní době nejvíc chybí vývojářským týmům? Je to mladá nadějná krev plná nových nápadů, nebo spíš ostřílené staré pušky, které prostě vědí, jak se to má dělat, aby byli hráči spokojení? Pokud se hlásíte k odpovědi číslo dvě, tak byste se pomalu mohli začít těšit na chystaný System Shock 3. Studio OtherSide Entertainment totiž představuje jádro skupiny, která má na hře pracovat. A zkušenosti v ní tedy rozhodně nechybí.

Už nějakou dobu bylo jasné, že tým v roli kreativního ředitele povede legendární Warren Spector. Tenhle chlapík toho má za sebou opravdu hodně, mimo jiné třeba předchozí díly System Shocku nebo Deus Ex. Podílel se i na dalších velmi oblíbených hrách, například sériích Ultima: Underworld a Thief. Tenhle šedesátník je jednoduše sázka na jistotu.

Ani jeho pomocníci nejsou žádní žabaři. Šéfdesignér Sheldon Pacotti sice v průmyslu strávil o dekádu méně než jeho šéf, ale i tak spolu s ním stihnul pracovat na Deus Ex a jeho pokračování Invisible War. Mimo to se může chlubit také tituly z MIT i Harvardu.

zdroj: Archiv

Arturo Pulecio se zase zúčastnil vývoje her jako Lord of the Rings Online, Dungeons and Dragons Online nebo Warhammer Online a přináší tak bohaté zkušenosti z trochu jiného soudku. Technický ředitel Jason Hughes je dalším veteránem průmyslu, který se podepsal třeba pod starý dobrý Wing Commander, a také založil několik nezávislých studií. Má zkušenosti se všemi aspekty herního vývoje od umělé inteligence až po grafiku.

A pořád ještě to není všechno. Studio prý bude vývoj konzultovat s dalšími lidmi, kteří se přímo podíleli na vývoji prvních dvou dílů System Shock. Spector a spol. dokonce navázali spolupráci i s Terri Brosiusovou, původní dabérkou vychytralé a zlověstné umělé inteligence SHODAN. No, tohle je tedy pořádná porce vzpomínek a zkušeností. Snad se jimi nový díl System Shocku nepředávkuje.

Nejnovější články