Witchbrook kombinuje Harryho Pottera s hratelností Stardew Valley
zdroj: Chucklefish

Witchbrook kombinuje Harryho Pottera s hratelností Stardew Valley

4. 4. 2020 16:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nemůžeme se divit, že se po enormním úspěchu simulace farmářského života Stardew Valley začaly objevovat tituly inspirované její poklidnou smyčkou. Můžeme se divit leda tomu, že takovou vlnu spustilo právě až Stardew Valley a ne hry před ním, kterými se jediný vývojář Eric Barone inspiroval. O vydání jeho díla se postaralo studio Chucklefish, které samo pracuje na podobné hře Witchbrook zasazené do prostředí mladých kouzelníků.

Nabízí se samozřejmě srovnání s Harrym Potterem, který kouzelnické školství proslavil už před víc než dvěma dekádami. I v RPG/simulaci života Witchbrook se stáváte mladým kouzelníkem, který pravidelně dochází do učeben a přichází na to, jak vyčarovat kouzla a uvařit lektvary.

Ale protože samotná škola by mohla být nuda, tvoří pouze část celé hry. Vedle vzdělávání máte k dispozici přidružené město s jeho obyvateli a možnostmi pubertálního vyžití. Ano, i ve Witchbrooku se můžete pustit do rybaření, pěstování magických plodin a starání se o „kouzelné“ houbičky.

Stejně tak si z obyvatel a spolužáků děláte přátele na život a na smrt, hledáte lásku, se kterou strávíte zbytek života a odhalujete tajemství školy, která zde stála dávno před vámi. V oficiálním řídkém popisu nezaznívá nic o soubojích a výzvách, ale přece se učíte kouzlit z nějakého důvodu…

Witchbrook zdroj: Chucklefish

Jsem zvědavý, jestli vás Witchbrook bude nutit do spořádaného kouzelnictví, nebo bude k dispozici i černá magie, která z vás udělá nejmocnějšího kouzelníka všech dob, dovolí vám rozervat svou duši na sedm kusů a tyto kusy ukrýt do mystických schránek, čímž si zajistíte nesmrtelnost.

Snad na sebe nenechají další (tentokrát mnou nevymyšlené) informace dlouho čekat a chtělo by to také trailer. V tuto chvíli ale ani nevíme, kdy a na jakých platformách Witchbrook vyjde.

Nejnovější články