Wolfeinstein II nabídne příběhovou střílečku na drogách - doslova
zdroj: tisková zpráva

Wolfeinstein II nabídne příběhovou střílečku na drogách - doslova

12. 6. 2017 9:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Během překvapivě krátké, ovšem informačně bohaté tiskové konference Bethesdy zaujala především dvě pokračování úspěšných her: The Evil Within 2 a Wolfenstein II: The New Colossus, která přímo naváže na události z The New Order. Pojďme se podívat, čím chce nový Wolf fanoušky povedené jedničky zaujmout.

BJ Blazkowicz své předchozí dobrodružství přežil, byť se zrovna v dobrém stavu nenachází. Na začátku hry ho najdeme v nemocnici, při síle zrovna není a musí se dostat rychle pryč. Wolfenstein II: The New Colossus se odehrává v roce 1961 v Americe, po které vás tvůrci hezky povodí.

Navštívíte nukleárním výbuchem zdevastovaný Manhattan, městečko Roswell nebo třeba roztančené New Orleans. V kůži BJ budete opět bojovat proti náckům, tentokrát z pozice vedoucího odboje. Nacisté totiž okupují Ameriku, ale jako by to nestačilo, bude to tentokrát hodně osobní.

zdroj: Archiv

Ve hře totiž bojujete po boku svých kamarádů, přičemž o život může jít i vaší partnerce Anye, která je těhotná… Vedle ní se ve hře objeví také staří známí Caroline, Babate, Set, Max Hass, Fergus, nebo Wyatt. Z nových postav můžeme jmenovat například Hortona nebo Grace. Kamarádů si ale půjde ve hře očividně udělat spoustu, protože si stačí dát LSD a vyrazit na trip...

Právě to ukazuje trailer v praxi a bude zajímavé sledovat, jestli půjde jen o předem pečlivě připravené pasáže, nebo bude užití drogy prvkem integrální součástí hratelnosti za jakýchkoli podmínek.

Přes všechnu tu příběhovou omáčku a herní zpestření je ale Wolfenstein II: The New Colossus pořád v prvé řadě střílečka. Hratelnost se bude točit kolem střílení nácků s tím, že půjde opět dát do každé ruky jednu zbraň - jakoukoli. Zbraně půjde vylepšovat, ale jakým způsobem a do jaké míry, tvůrci teprve předvedou. Jedno je ale jisté - když dojdou náboje, dostane se ke slovu sekera.

Wolfenstein II: The New Colossus se nehoní za trendy jakými jsou velký otevřený svět, všudypřítomné online prvky nebo kooperace. Očividně nás čeká další singleplayerová střílečka, která se tvůrcům z Machine Games v případě The New Order náramně povedla.

Wolfenstein II: The New Colossus vyjde pro PC, PlayStation 4 a Xbox One 27. října 2017. A zjevně to bude pořádná jízda.

Nejnovější články