World of Warships čekají přepracované letadlové lodě a poprvé i ponorky
zdroj: tisková zpráva

World of Warships čekají přepracované letadlové lodě a poprvé i ponorky

18. 9. 2018 14:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Z portfolia her od Wargamingu mám nejbližší vztah k World of Warships. Představuje pro mne ideální typ přemýšlivé, pomalejší akce s dobrou atmosférou. Čemu jsem ale nikdy nepřišel na chuť, bylo hraní s letadlovými loděmi, což se ale teď může změnit. Jejich fungování ve hře se bude radikálně měnit a pokud jste se doteď na plovoucí letiště specializovali, nemám pro vás dobrou zprávu.

Hraní za letadlovou loď představovalo hru ve hře, jakousi RTS, kdy jste ovládali letky, jimiž jste prováděli průzkum a útoky na nepřátelské lodě. A v tom byl kámen úrazu, proč se ve vývojářském studiu v Petrohradu rozhodli kompletně tuhle třídu lodí překopat. Ve chvíli, kdy se totiž na jedné straně ocitl hráč, který se na letadlové lodě specializuje a na druhé ten, který se s letadly chaoticky motá, bylo prý o osudu bitvy rozhodnuto. Tvůrci vysledovali, že podobné rozdíly dělají z letadlových lodí velký problém a také jejich uživatelské rozhraní jim moc nesedělo do konceptu hry.

A tak se tři roky po startu vše mění. V první řadě už půjde ovládat jen jedna letka a především, budete ji ovládat přímo v pohledu z třetí osoby, takže se celou dobu nacházíte na bojišti, a ne neosobní mapce. Samozřejmě, ti, kteří se na tento typ lodí zaměřovali, nemají radost, ale ve Wargamingu si stojí za tím, že jde o rozhodnutí, které prospěje hře jako takové. A, popravdě, já si asi takhle zahraju s „letadlovkou“ raději. Ostatně, na rozdíl se podívejte ve videu níže.

zdroj: Archiv

Druhým velkým oznámením je příchod ponorek. Je to pikantní, protože když jsem se na ně v petrohradských studiích ptal před třemi lety, slyšel jsem rázně odmítavé „ne“. Není to šokující, ponorky představují další úroveň boje a jejich zakomponování do lodních soubojů představuje peklo pro ty, kteří by odlaďovali vybalancování hry. Ale nikdy neříkej nikdy, teď už Wargaming zkusí s ponorkami pracovat.

V první řadě ale musí experimentovat a tak využije svého oblíbeného testovacího období – Halloweenu – kdy si může dovolit šílené věci s tím, že po měsíci se vše vrátí do normálu. Ponorky si tak budete moci vyzkoušet letos, ovšem ve steampunkovém stylu a v PvE. Budete si moci vyzkoušet tři krásně stylizované ponorky v taktickém boji proti umělé inteligenci. Jak vám ukáže video níž, rozhodně nejde o nic realistického, ostatně, kdyby vám nestačil zjev ponorek a kapitánů, je tady ještě třeba podmořská obluda… Prostě Halloween.

zdroj: Archiv

Nicméně, pokud by se tento formát osvědčil a hráčům se líbil, Wargaming plánuje přenesení ponorek do plné hry skrz další módy, kterých má už nyní titul několik. Samozřejmě, jako první národ, jehož, tentokrát už reálně zpracované, ponorky si vyzkoušíte, budou Němci. Ale na to si musíte počkat až do příštího roku a na to ještě v případě, že ty steampunkové budou hráče bavit. Pro Wargaming jde o velký experiment a uvidí se, jak se uchytí.

Nejnovější články