Xbox One bude mít zpětnou kompatibilitu a novou verzi ovladače
zdroj: tisková zpráva

Xbox One bude mít zpětnou kompatibilitu a novou verzi ovladače

15. 6. 2015 20:27 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Microsoft svoji E3 konferenci odpálil ve velkém stylu a hned na začátku oznámil pravděpodobně jeden z největších současných taháků této konzole – zpětnou kompatibilitu s celou obrovskou knihovnou Xbox 360 her. Jen tak to ale nebude – všechny nebudou kompatibilní ihned, knihovna dostupných titulů začne na několika stovkách titulů, postupně se však bude zvětšovat. Microsoft například v běhu ukázal původní Mass Effect. Představení se také dočkal nový Elite ovladač Xbox One, který doprovodí vydání vylepšené verze toho standardního, o kterém jsme psali minulý týden.

A příjemné zprávy ohledně zpětné kompatibility pokračují – Microsoft nebude pro zpětnou kompatibilitu vyžadovat po vývojářích žádnou dodatečnou práci a, co je nejlepší, nebude ani chtít po hráčích žádné další finance a opětovné placení za jediný titul se tedy konat nebude. Hráči se rovněž mohou těšit na cross-platform multiplayer mezi konzolemi Xbox One a Xbox 360. Hráčská veřejnost se spuštění zpětné kompatibility dočká již tuto vánoční sezónu. Zpočátku bude k dispozici cca stovka titulů z X360, přičemž budou následovat další.

Novinky ohledně Elite ovladače nejvíce potěší skutečně nadšené hráče a ty, kteří hraním tráví více času. Ovladač dostal do vínku vyměnitelné joysticky, preciznější osmisměrný ovladač a hlavně páky, jenž se nacházejí zespoda ovladače. Ty nahrazují funkci čtveřice tlačítek ovladače a mají za cíl jediné – eliminovat nutnost pouštět analogové páčky ovladače ve snaze stisknout některé ze čtveřice základních tlačítek. Podívejte se na video, které nový ovladač představuje v detailu.

 

zdroj: Archiv

Elite ovladač přijde mezi hráče s aplikací, jež dovolí například přemapování tlačítek dle vkusu hráče – aplikace si bude pamatovat až 255 různých kombinací. A za poslední ještě zmíníme fakt, že nový Elite ovladač je také o něco málo těžší, než je jeho obyčejnější bratříček.

Nejnovější články