Xbox One má nového nejhranějšího krále – Fortnite ustoupil Gearsům
zdroj: Microsoft

Xbox One má nového nejhranějšího krále – Fortnite ustoupil Gearsům

13. 9. 2019 14:35 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

I jedna z nejpopulárnějších her na světě, která je navíc zdarma, nemůže kralovat věčně. Fornite dlouhodobě seděl na vrcholu jako nejhranější hra na Xboxu One. Nehnul s ním ani Apex Legends, ani Rainbow Six Siege, ani Grand Theft Auto V. Chtělo to jednu z mála exkluzivních her Microsoftu – Gears 5.

Je to poměrně kuriózní případ. Ne, že bych nevěřil v popularitu Gearsů, sám je mám v oblibě, ale přeci jen Fortnite má mnohonásobně větší základnu fanoušků a navíc je zdarma. Takové hry to mají s prvenstvím snazší.

Zato Gears 5 je hra za plnou cenu, která rozhodně není určená pro takové masy lidí a asi u ní nevysedávají děti všeho věku. Ale k tomuto tahu jí bezpochyby pomohl fakt, že je součástí Xbox Game Passu, tedy předplatného za 10 dolarů měsíčně.

Své k tomu přidá i fakt, že nejde o žádný propadák, ale právě naopak výbornou hru v letité sérii. Gears 5 má právě teď 85 bodů ze 100 na Metacriticu, což sice za většinou předchozích dílů zaostává, ale ne o moc. Zbývá otázka, jak dlouho toto prvenství Gearsům vydrží.

Nejnovější články