XCOM 2 si pro vlastníky datadisku War of the Chosen připravil tučné rozšíření zdarma
zdroj: tisková zpráva

XCOM 2 si pro vlastníky datadisku War of the Chosen připravil tučné rozšíření zdarma

3. 10. 2018 12:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

XCOM 2 a jeho vynikající rozšíření War of the Chosen, které jsme si vyzkoušeli v našem LongPlayi, představují temnou budoucnost, v níž mimozemšťané rozdrtili lidský odpor a teď vládnou celé planetě. Jak se to stalo a jak se podařilo přežít odbojářům, za které hrajete? To je otázka, a studio Firaxis si pro své fanoušky přichystalo odpověď v podobě nového DLC, které bude do prosince zdarma.

Tedy, abych to upřesnil: Tactical Legacy Pack si můžou do 3. prosince bez placení stáhnout všichni, kdo vlastní datadisk War of the Chosen. A dostanou v něm pořádnou dávku nostalgie. Jsou tu remasterované mapy z jedničky, staré známé zbraně, brnění a předměty, dokonce i dva nové soundtracky: jeden z jedničky, druhý nový, inspirovaný kultovním X-COM: Ufo Defense. Ukázky si můžete poslechnout v traileru.

zdroj: Archiv

A to není všechno. Přibyde ještě čtveřice tzv. Legacy Ops, tedy dlouhých misí, v nichž váš důstojník Bradford vypráví o událostech, které předcházely událostem druhého dílu. Podíváte se na úplné začátky odboje, na obranu proti zrůdám z moře, budete svědky úpravy Avengeru do obří mobilní základny pro organizaci XCOM a zhatíte plány Adventu, který unáší klíčové členy hnutí odporu.

Půjde o jednorázové mise, které nebudou propojené žádnou strategickou složkou – nemusíte tedy řešit ekonomiku nebo výzkum, stačí jenom likvidovat nepřátele v taktických potyčkách. Vojáci vám i tak můžou umřít, ale v příští misi budou zdarma nahrazeni bojovníkem stejné třídy a úrovně. A mezi mapami si můžete vybrat jednorázová vylepšení – buď novou zbraň, nebo sadu granátů atd. Na průchod jednou takovou misí se můžete podívat v následujícím videu.

Kromě toho se objeví i mód Skirmish, kde si můžete nastavit parametry svojí vlastní mise, nebo další možnosti vizuálních úprav vašich vojáků. To by se nám bývalo hodilo, když jsme se ve videu dost neúspěšně snažili ztvárnit některé členy redakce, ale pozdě bycha honiti. Snad při svých nových dobrodružstvích dopadnete líp než my.

Tactical Legacy Pack vychází na Windows 9. října, na Mac a Linux o něco později. 

Nejnovější články