YouTube spustí vlastní službu pro hráče – YouTube Gaming
YouTube Gaming | zdroj: tisková zpráva

YouTube spustí vlastní službu pro hráče – YouTube Gaming

15. 6. 2015 14:35 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Není slabost přiznat si chybu a uznat, že někomu svým způsobem ujel vlak – odvaha je postavit se k minulým chybám čelem a vrhnout se na nápravu. A právě to nyní činí YouTube, jemuž svým způsobem ujel vlak v podobě větší podpory hráčů. Stačí se podívat na Twitch a jeho akvizici Amazonem. Ze streamování hraní a z podpory řady sociálních funkcí u videoher se během velmi krátké doby vyvinul miliardový byznys. Nově představená služba YouTube Gaming tak představuje vstup do ringu právě s Twitchem. Půjde o webovou stránku, aplikaci a službu pro hráče, jíž ve vybraných regionech YT spustí ještě toto léto.

Oficiální představení vlastního projektu definitivně utíná předchozí spekulace o možné koupi Twitche Googlem a už také víme proč – YouTube si namísto skupování ostatních potichu kutil službu vlastní a pochopitelně tím navazuje na již existující vlastní platformu a fanouškovskou základnu.

Ihned od začátku nabídne YouTube Gaming podporu více jak 25 tisíc her s tím, že každý titul bude mít vlastní stránku, na níž se budou sdružovat živé streamy a nahraná videa z dané hry. Hráči se pak budou moci v záplavě nových videí jednoduše orientovat – tím, že se přihlásí k odběru konkrétní hry, vydavatele či vývojáře, anebo si rovnou konkrétní hru přidají do vlastní knihovny a získají tak za pomocí notifikací okamžitý přístup ke všemu, co se okolo jejich oblíbené hry šustne.

YouTube Gaming nabídne streamování až v 60 snímcích za vteřinu a přepracování se dočká i řada dalších technických detailů. Nově tak například nebude třeba plánovat živé vysílání dopředu, ale bude jej možné spustit okamžitě, jak si to budou vysílající hráči vyžadovat. Sdílet vlastní streamy pak nově půjde také jediným unikátním odkazem a převádění streamu do formátu YouTube videa bude nově prováděno automaticky.

Více se dozvíme zanedlouho, protože na E3 má YouTube své zastoupení. K dispozici bude rovněž živé vysílání. Letní termín spuštění služby se však zatím týká pouze amerického a britského trhu – ostatní si ještě budou muset blíže nespecifikovanou chvíli počkat. Tak jako tak – nelze než mít z podobných kroků radost, protože se rozšíří možnosti hráčům a zároveň se Twitch bude muset o něco víc snažit.

Nejnovější články