Z Epic Games Storu zmizelo kvůli slevám i Borderlands 3
zdroj: tisková zpráva

Z Epic Games Storu zmizelo kvůli slevám i Borderlands 3

20. 5. 2019 10:22 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Aktualizováno: Ani Gearboxu potažmo 2K se úplně nezamlouvá slevová strategie Epic Games Storu. Svojí Borderlands 3 nechtějí předprodávat o 10 eur levněji, takže ji radši po dobu trvání akce stáhli z obchodu po vzoru her Oxygen Not Included a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2.

Epic zároveň změnil způsob zobrazování zlevněné ceny, jelikož se vyskytly problémy s různými cenami stejných her v odlišných regionech. Kupříkladu Hades v Americe podléhal slevě Epicu, ale v Evropě ne, čímž vznikl víc než dvojnásobný rozdíl v ceně (7 dolarů vůči 14,86 eurům).

Původní zpráva (17.5. 2019, 12:43): Epic dosud bojoval se Steamem jen skrz větší nabízený podíl pro vydavatele a uzavírání exkluzivních práv na prodej mnoha a mnoha očekávaných her, ale nyní se pouští do další disciplíny – slevových akcí. V uplynulých dnech se objevila spekulace, že letošní letní výprodej na Steamu, kterého se všechny peněženky světa tolik obávají, započne 25. června. Slevová akce Epicu odstartovala právě teď a bere tak Steamu další vítr z plachet.

Jde samozřejmě o další způsob, jak přitáhnout nové zákazníky a i v tomto případě jde o poměrně agresivní provedení. Epic totiž nabízí rovnou dvě kumulativní slevy. První z nich je vcelku klasická a spousta her v nabídce se díky ní dočkala slevy až 75 %. Co už je ale nestandardní, je sleva dalších 10 eur pro každou hru s cenovkou nad 15 eur (po první slevě).

Znamená to, že i hry jako Borderlands 3, Control a The Sinking City, tedy teprve předobjednávky, jsou o 10 eur levnější. Tato sleva je velmi znatelná například u nedávno oznámeného titulu John Wick Hex, který standardně stojí 16 eur, ale nyní si ho můžete předobjednat za pouhých 5 eur. Tuto slevu 10 eur každopádně hradí Epic, takže vydavatelé o peníze nepřicházejí. Jejich hry se ale prodávají levněji, a to se ne každému líbí.

Web Kotaku si všiml, že z obchodu krátce po spuštění akce zmizely dvě hry: Oxygen Not Included a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2. Zatímco k první zatím nemáme žádné vyjádření, Paradox se nechal slyšet, že nechce být součástí této slevové akce. Maškarádu proto v obchodě vůbec nenajdete, ale vrátí se po skončení slev, tedy 13. června.

Se slevami souvisí ještě další štědrosti Epicu. Předobjednali jste si hru před slevovou akcí a nyní byste nejradši předobjednávku zrušili a udělali novou? Nemusíte, protože Epic v případě všech předobjednávek do dvou týdnů automaticky vrátí 10 dolarů u her s cenou nad 15 eur.

A tím to nekončí. Pokud jste si v období od 2. do 15. května zakoupili libovolnou hru, která je nyní ve slevě (či obou slevách), rozdíl peněz vám bude rovněž automaticky vrácen. A Epic má ještě jedno eso v rukávu.

Dávat jednu hru zdarma každé dva týdny nestačí. Po dobu trvání akce dostanete další hru každý týden. Aktuálním titulem je povedený horor Stories Untold a Epic se při této příležitosti pochlubil jedním číslem. Od otevření obchodu bylo nainstalováno 25 milionů her obdržených zdarma. Je otázka, nakolik to napomáhá běžným prodejům. Kolik odpůrců nyní konečně Epicu podlehne?

Nejnovější články