Záchranářem snadno a rychle? Kdepak, ve Stormworks si záchranné vozidlo musíte nejdříve správně sestavit
zdroj: tisková zpráva

Záchranářem snadno a rychle? Kdepak, ve Stormworks si záchranné vozidlo musíte nejdříve správně sestavit

20. 5. 2017 12:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

„SOS. SOS. Naše loď se potápí. Potřebujeme okamžitou pomoc,“ ozývá se z vysílačky na majáku patřícím pobřežní hlídce. Kapitán záchranářů bez přemýšlení sjede po železné tyči, doběhne do hangáru, nasedne do čerstvě postavené helikoptéry, vznese se k nebesům a po pár vteřinách se za skřípavého zvuku zřítí zpátky k zemi, kde jeho vrtulník navzdory zuřící bouři vzplane jako vích. Přibližně takhle budou probíhat vaše první pokusy v záchranářské/stavitelské simulaci Stormworks: Build and Rescue.

Vaším úkolem je postavit z maličkých kostiček svou vlastní flotilu záchranných vozidel pro mořské operace. Kousek po kousku seskládáte helikoptéry, ponorky nebo lodičky, v kterých následně vyrazíte pomáhat námořníkům v ohrožení. Nebo v něj postavíte sami sebe, pokud vaše výtvory nebudou schopné letu, plavby či ponoru. Sice to asi nebude takový průšvih, jako když vám v Kerbal Space Program pod zadkem dezintegruje vesmírná raketa, ale abych parafrázoval populární rčení známé třeba z komiksu Watchmen: kdo zachraňuje záchranáře?

zdroj: Vlastní

Ještě že jde jen o počítačovou hru a po nezdařeném pokusu postavit ultimátní mašinu vás nikdo z ranveje seškrabávat nemusí. Místo toho se můžete směle vrátit k plánování. Když už se vám podaří vzlet nebo vyplutí, ještě to není žádná garance úspěchu. Na klidném moři se udrží i děravé necky, ale když přijde bouře – a to si pište, že přijde – bude to docela jiná pohádka. Nějaká od bratří Grimmů.

Stormworks: Build and Rescue otestuje jak pilotní, tak stavitelské schopnosti všech odvážných hráčů. Úvodní trailer zatím nevypadá příliš k světu a je vidět, že hra je pořád ještě silně rozpracovaná, ale s tím se koneckonců musí počítat – však ještě ani nevyrazila do předběžného přístupu. Tam se chystá ještě letos a k mání bude za cenu kolem 12 euro na Green Man Gaming, Humble Store i na Steamu. Kdy by přibližně měla vyjít plná verze, to zatím vývojáři ze Sunfire Software buď nevědí, nebo si to nechávají pro sebe.

Nejnovější články