Zachraňte Maid of Sker z děsivého velšského hotelu
zdroj: tisková zpráva

Zachraňte Maid of Sker z děsivého velšského hotelu

1. 11. 2018 10:06 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Viktoriánská Anglie má něco do sebe, a co teprve viktoriánský Wales. Maid of Sker, hororový survival z pohledu první osoby, vás vezme na historickou exkurzi do roku 1898, do hotelu odříznutého od zbytku civilizace, který místní obyvatele děsí dodnes. Coby Thomas Evans z něj musíte vysvobodit ženu svého srdce. A pozor – celý příběh se zakládá na reálných událostech.

Skutečné je nejen městečko Porthcawl v Bridgendu na jihu Walesu, kde strašidelný Sker House stojí. I postava Elizabeth Williams se zakládá na reálné dívce, která prý zemřela na zlomené srdce. Maid of Sker si jinak půjčuje motivy z velšského folklóru, z nichž vám bude tuhnout krev v žilách.

Děsivý hotel totiž obývají noční můry zvané Tiší muži a až si pro vás přijdou, hlavně se nehýbejte. Vlastně ani nedýchejte. Thomas je hudebník a i vy se budete muset řídit především svým sluchem, protože ten mají vaši nepřátelé ještě bystřejší než vy. Schovávejte se, utíkejte, pližte se a odlákejte je hlukem, abyste přežili a zachránili Elizabeth z jejich spárů.

zdroj: Archiv

Maid of Sker zároveň nebude lineární hrou. V určitém bodě se větví na tři části s odlišnými zakončeními. Vývojáři z Wales Interactive se dále chlubí realistickou grafikou ve 4K rozlišení, které prý na PC poběží minimálně v 60 snímcích za sekundu. Na PlayStation 4 Pro a Xbox One X pak nabídnou alespoň technologii HDR. Dále je tu unikátní systém umělé inteligence vyhodnocující podněty z 3D prostorového zvuku.

Hra vzniká ve spolupráci s programem Creative Europe Media zaštiťovaným Evropskou unií. Vydání Wales Interactive plánují na třetí kvartál příštího roku, tedy někdy na podzim, a to na PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.

Nejnovější články