Zajímalo by vás středověké GTA 2? Humorná „vesnická“ akce Rustler dostane demo
zdroj: Jutsu Games

Zajímalo by vás středověké GTA 2? Humorná „vesnická“ akce Rustler dostane demo

17. 3. 2020 16:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Název naší minisérie videí z Red Dead Redemption II, ve které Šárka s Jirkou tropí opravdu bláznivé kousky na Divokém západě, skvěle vystihuje chystanou potrhlou akci Rustler. V ní je ale koněspřežný horsemageddon prvoplánovou záležitostí. Ve stylu série GTA rozséváte chaos ve středověku, kde se pro honičku s koňskou policií nejde daleko. Brzy si to vyzkoušíte v samostatně hratelném prologu.

Tvůrci ze studia Jutsu Games nedávno uspěli s Rustlerem na Kickstarteru, kde se jim podařilo vybrat zhruba 660 tisíc korun na dokončení hry. Hlavní inspiraci čerpali v Grand Theft Auto 2, tedy jde o vesnickou akci plnou násilí a rychlé jízdy, na kterou nahlížíte shora.

Ve hře Rustler se stáváte obyčejným vesničanem s tak línými rodiči, že vám ani nedali jméno. Jste prostě Guy, tedy Chlápek, který se protlouká světem, namol a pohmožděný. Váš život ale může mít cíl, pěkně velký cíl. Chcete totiž usednout na trůn a vládnout zdejší zemi. Už teď je mi líto všech vašich poddaných…

Na Kickstarteru došlo k odemčení nových vedlejších misí a miniher a rozrostou se RPG prvky, aby Guy mohl být ještě (ne)schopnější. Pokud vše půjde podle plánu, měla by plná hra dorazit v průběhu října. Ale „brzy“ se na Steamu objeví Rustler: Prolog, samostatně stojící ochutnávka hry se začátkem a koncem, kterou si všichni mohou vyzkoušet zdarma.

zdroj: Jutsu Games

Prologu nechybí příběh, který je úvodem do plné hry a ukáže vám, jak prostý vesničan stoupá feudální hierarchií. Naučíte se bojovat, jezdit na koních, házet výkaly po strážích a odhalíte spoustu popkulturních narážek.

Humor hry Rustler je totiž založený na parodování čekoholiv, co je či bylo populární, ať už jde o Monty Pythony, Pokémony, nebo třeba Zaklínače, jehož slavná Klepna stojící na střeše chalupy se mihne i v novém videu výše, i když reinkarnovaná jako kráva. Také vidíte Rustlera jako letošního černého koně?

Nejnovější články