Základní verze mobilní aplikace pro Nintendo Switch je venku, ale zatím podporuje jen Splatoon 2
zdroj: tisková zpráva

Základní verze mobilní aplikace pro Nintendo Switch je venku, ale zatím podporuje jen Splatoon 2

19. 7. 2017 18:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nintendo pokračuje ve své krasojízdě akcí, nad kterými se v redakci podivujeme. Konečně totiž vydala slibovanou verzi mobilní aplikace, zajišťující alespoň nějaké online funkce pro Switch. Aplikaci s názvem Nintendo Switch Online si můžete (zatím zdarma) stáhnout z Google Play pro Android a z App Store pro iOS.

Vyžadován je Android verze 4.4 nebo novější a iOS 9 nebo novější. Nintendo přesto negarantuje, že aplikace bude kompatibilní se všemi zařízeními, na kterých tyto operační systémy běží. Obecně řečeno můžete skrze Nintendo Switch Online mluvit s kamarády přes hlasový chat, můžete je do chatu zvát skrze některé sociální sítě a přes aplikaci lze také sledovat některé herní informace podporovaných her.

Abyste tyto věci mohli využívat, musíte k tomu mít na mobilu nejen neustálé internetové připojení, ale také konzoli Nintendo Switch s podporovanou hrou. A tou je v tuto chvíli pouze Splatoon 2. Nintendo už přitom na Switch vydala dvě primárně multiplayerové hry: bojovku Arms a závody Mario Kart 8 Deluxe. Ani jednu z nich však aplikace momentálně nepodporuje.

Na oficiálním webu Nintenda není v sekci „Podporované hry“ žádná zmínka o tom, kdy (a jestli vůbec) bude aplikace podporovat některou z už vydaných her.

zdroj: Archiv

Aplikace je tak v současné chvíli zaměřena pouze na multiplayerovou akci Splatoon 2, která má v rámci Nintendo Switch Online jakousi „aplikaci v aplikaci“, tedy SplatNet 2. V něm si můžete objednávat výstroj ze SplatNetu, sdílet s kamarády výsledky bitev, sledovat aktuální výběr arén, statistiky a další věci.

Jde o funkce, které z nějakého záhadného důvodu nejsou ve hře samotné a je potřeba je sledovat přes aplikaci. V Nintendo Switch Online také nemůžete zahájit hlasový chat jen tak, a pak se připojit do hry. Nejdřív musíte na Switchi spustit Splatoon 2, otevřít ve hře Online Lounge, v ní vytvořit novou místnost a teprve potom přes Nintendo Switch Online pozvat do příslušné místnosti přátele.

Nepříjemné také je, že během hlasového chatu nemůžete používat žádnou jinou aplikaci. Jakmile Nintendo Switch Online „zminimalizujete“ a otevřete jinou aplikaci, hlasový chat se přeruší. Po opětovném otevření aplikace vás znovu připojí do stejné místnosti. Mezi zápasy si tak například nemůžete bez přerušení hlasového chatu odpovědět na zprávu, projet v rychlosti Facebook nebo dělat cokoliv jiného.

zdroj: Archiv

Jak moc bude Nintendo Switch Online žrát baterii ukáže až vydání Splatoon 2 (momentálně si lze aplikaci sice stáhnout, ale nejde v ní skoro nic dělat), nicméně majitelé iPhone 7 s drátovými sluchátky nebudou moct během hraní svůj telefon nabíjet. Pokud tedy nevlastí ještě navíc nějaký splitter, který by umožňoval připojení telefonu do elektřiny a zároveň i připojení sluchátek.

Aplikace Nintendo Switch Online bude po svém vydání „někdy v roce 2018“ placená, stejně jako online hraní na Switchi. Aktuální omezená verze aplikace je tak prozatím zdarma a do vydání její plnohodnotné verze ji můžete využívat bezplatně. Poté bude stát 20 dolarů na rok.

Nejnovější články