Zaklínačský Gwent míří na iOS, nové rozšíření se zaměří na Redanii
zdroj: tisková zpráva

Zaklínačský Gwent míří na iOS, nové rozšíření se zaměří na Redanii

17. 9. 2019 10:14 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Karetní Gwent si od minihry ve třetím Zaklínači ušel poměrně dlouhou cestu – dva roky v betě, rozštěpení na dvě samostatné hry i dvojice větších dodatků o upírech a Novigradu. Třetí přídavek se zaměří na jeden z regionů Severních království, Redanii, i s jejím krutovládcem a nepřítelem všech čarodějek, Radovidem. K tomu Gwent vyjde i tam, kde by ho spousta hráčů viděla nejraději. Na mobilech.

Rozšíření s názvem Iron Judgment přidá kromě více než 80 nových kartiček zaměřených nejen na boj s magií taky jednu starou mechaniku, která už v Gwentu během bety byla a většina úspěšných balíčků Severních království na ní stála: Armor. V plné verzi ji nahradil Shield, který funguje podobně a taky brání svou kartičku před poškozením nad rámec zdraví, oproti obnovujícímu se Armoru se z jeho hodnoty ale útočením postupně odečítá.

zdroj: Archiv

Mechanika to byla trochu problematická, protože se bez cíleného kontrabalíčku prakticky nedala prolomit, ale tak už to v karetních hrách a jejich metě chodí. Armor je každopádně zpátky, respektive dorazí spolu s Iron Judgment 2. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Podle oficiálního webu si budete moct prožít bitvu o Brennu, zjistit tajemství organizace Salamandra a připojit se ke Gasconovi a jeho kumpanii vznešených zločinců. Prohlédnout si tam můžete i zatím odhalené nové karty, mezi nimi třeba oblíbeného Trolola, ale dorazit by měla i taková kikimoří královna.

zdroj: Archiv

Co se verze pro iOS týče, ta by se na App Store měla objevit 29. října. O Gwentu pro Android zatím ani slůvko. Hráči z počítačů si budou moct propojit svůj účet u Applu s GOGem a sdílet napříč nimi svou kolekci kartiček i dosažený postup.

Nejnovější články