Žánr battle royale se probojoval už i k logickým hrám s žhavou novinkou Tetris 99
zdroj: tisková zpráva

Žánr battle royale se probojoval už i k logickým hrám s žhavou novinkou Tetris 99

14. 2. 2019 11:42 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ne, nedělám si srandu. Ano, skutečně vznikl další Tetris, který se hrdě řadí do nejpopulárnějšího herního žánru současnosti – battle royale. Takže popadněte dílek ve tvaru L jako pistoli a běžte rozstřílet ostatní tetrimina, než se kruh uzavře. Ne, počkat. Nic takového v Tetrisu 99 není. Je to prostě další normální Tetris s nevšedním multiplayerem.

Jak už název napovídá, vy a dalších 98 hráčů popadnete Switche a rozjedete obrovskou bitvu v Tetrisu. Z hlediska toho, co budete ve hře dělat, jde opravdu o úplně normální Tetris, tedy zasazování padajících dílků na dno tak, abyste zcela zaplnili řadu a tím ji kompletně smazali. Na tom se nic nezměnilo už opravdu hodně, hodně dlouho.

Nicméně jakmile se vám podaří takto vyčistit dvě a víc řad najednou, pošlete některému ze svých soupeřů šedivé tetrimino, kterého se lehce nezbaví. Výběr protihráče můžete určit sami nebo to nechat náhodě, přičemž sami s předstihem vidíte, kdo se vám snaží překazit plány. Můžete se tak připravit a rovnou i osnovat pomstu.

zdroj: Archiv

Hra bude pokračovat, dokud nezůstane poslední hráč, který se vyhnul úplnému zaplnění herního prostoru, tedy prohře. Sympatické je, že celou dobu vidíte obrazovky všech 98 hráčů a můžete tak taktizovat, komu z nich zaškodit.

Oficiální trailer ještě nevyšel, takže si musíte vystačit s celým videem Nintendo Direct výše, ve kterém došlo k oznámení hry v čase 24:30. Tetris 99 je rovnou dostupný zdarma všem předplatitelům online služby na Switchi. Ostatně ji k hraní stejně potřebujete.

Nejnovější články