Závody horských kol v Lonely Mountains: Downhill přinesou adrenalin i hrozivé pády
zdroj: tisková zpráva

Závody horských kol v Lonely Mountains: Downhill přinesou adrenalin i hrozivé pády

22. 5. 2017 13:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Lonely Mountains: Downhill může být pro leckoho lehce matoucím názvem. Nejedná se o srdceryvný příběh o tom, jak to šlo z kopce s trpasličím královstvím pod Osamělou horou, ale o zběsilé bicyklové sjezdy z vrcholků hor až na jejich úpatí, skrze prolákliny a lesy, přes skokánky a řeky. Máte-li zájem s větrem ve vlasech uhánět vstříc stromům či kamenům a následně se o některý z nich komicky vybourat, zamiřte na Greenlight, kde hra právě zápasí o hráčskou pozornost.

Důležitým prvkem Lonely Mountains bude absolutní svoboda. Na horách se sice vyskytují stezky, které můžete tupě následovat, ale tím byste se připravili o objevování všemožných zkratek a ramp, z nichž jen některé skončí zlámanými kostmi a restartem úrovně. Jak už naznačuje název, závodit budete sami proti sobě, takže nečekejte cyklistický Mario Kart v extrémním prostředí, ale spíš částečně relaxační, částečně adrenalinovou jízdu nespoutanou přírodou.

Na horách dokonce můžete objevovat skrytá místa, tam, kam vás stezka nezavede. Prý se podíváte do celého světa, s čímž souvisí další plánovaný prvek – počasí. Vítr, déšť i sníh můžou drasticky ovlivnit váš zážitek z jízdy, stejně jako dynamická změna dne a noci. Když se setmí zrovna v tom nejnevhodnějším úseku trati, nejspíš to vyústí v pořádný karambol.

zdroj: Vlastní

Autoři z německých Megagon Industries pro svou hru vyvinuli speciální fyzikální systém, díky němuž je prý ovládání bicyklu zábavné a přesné, ale zároveň si zachovává dávku nejistoty přirozeně pramenící z toho, že se jako šílenec řítíte po skále dolů a spoléháte se při tom na dvě úzká kola spojená pár kovovými tyčkami.

A tak jediné, co mě na celém projektu trochu zaráží, je kamera. Ze záběrů vyplývá, že je nastavená tak, abyste nikdy neviděli příliš daleko před sebe, a navíc mění svou orientaci vůči jezdci. Mám strach, aby nedocházelo k momentům, kdy se vybouráte nikoli kvůli vlastní neschopnosti, ale proto, že vám kamera na poslední chvíli přeskočí tam, kam nemá. To je totiž nejlepší recept na to, jak pořádně naštvat všechny extrémní závodníky.

Lonely Mountains: Downhill každopádně vypadá jako okouzlující hra pro všechny hráče obdivující odvahu a absolutní nedostatek pudu sebezáchovy těch, kdo kopce na svých horských kolech vážně sjíždějí. Pakliže všechno půjde podle plánu, přelétávání přes řídítka a pády do bezedných propastí propuknou někdy začátkem příštího roku.

Nejnovější články