Zběsilá arkáda Inertial Drift preferuje jízdu dveřmi napřed
zdroj: tisková zpráva

Zběsilá arkáda Inertial Drift preferuje jízdu dveřmi napřed

15. 10. 2019 8:39 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Žánr twin-stick shooterů dnes není ničím neobvyklým. Jedna páčka slouží k pohybu postavou, druhá k míření zbraní. Inertial Drift je závodní hra, ve které se nestřílí, přesto svým způsobem spadá do tohoto žánru. Jen musíte slovo „shooter“ zaměnit za „drifting“.

Inertial Drift na první pohled patří do stejné kategorie, jako fantastická závodní hra Horizon Chase Turbo. Jde tedy o frenetickou arkádu připomínající časy před několika desítkami let. Inspiruje se v osmdesátkých, nezaobírá se licencováním vozů, ani jejich početností. Chce být zkrátka údernou akční jednohubkou.

Akorát v ní málokdy pojedete rovně. Jak už její název napovídá, půjde zde hlavně o driftování, tedy jízdu bokem. Levá páčka gamepadu slouží k běžnému zatáčení vozidla, pravá k vyvolání driftu. Jejich kombinace pak umožňuje prolítnout zatáčku v perfektní stopě (abyste se udrželi v driftu, musíte korigovat směr levou páčkou).

zdroj: Pqube

Nic víc! Jen duel jeden na jednoho s výběrem z šestnácti aut a dvaceti tratí. Kdo první dodriftuje do cíle, vyhrává. Naštěstí se počítá se splitscreenem, což v retro závodění prostě nemůže chybět (a nemělo by ani v tom současném, viď, GRIDe...). Tvůrci se zatím nepochlubili online multiplayerem.

Inertial Drift vyjde na jaře příštího roku na Steamu, PlayStationu 4, Xboxu One a Switchi.

Nejnovější články