Že herní postavy nemohou publikovat knihy? Trpaslíkovi Varricovi z Dragon Age se to podařilo
zdroj: tisková zpráva

Že herní postavy nemohou publikovat knihy? Trpaslíkovi Varricovi z Dragon Age se to podařilo

8. 1. 2018 13:56 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Nestává se často, aby vaši herní společníci měli spisovatelského ducha. Ještě méně často je vám potom umožněno si jejich díla přečíst. A s úplně nejmenší pravděpodobností se jejich povídka, novela, detektivka či jiný příběh dočkají skutečné tištěné podoby. Trpaslík Varric Tethras ze série Dragon Age (druhého a třetího dílu) má však tak obrovské charisma, že se mu podařilo přesvědčit žijící lidskou rasu o svém talentu a teď se snaží prorazit ve světě mimo pixely.

Pokud jste hráli zatím poslední díl Dragon Age: Inquisition, možná jste při svém putování rozlehlými lokacemi narazili na úkolovou linku spojenou s jedním z nejlepších herních společníků – trpaslíkem Varricem. Je vtipný, chytrý, umí zachovat chladnou hlavu, nechybí mu projevy emocí a je to zkrátka správňák, kterého chcete mít po svém boku. Navíc má spisovatelské sklony a ve světě Thedas je dokonce natolik úspěšný, že má i své plagiátory.

V rámci jednoho úkolu se snažíte najít různě po světě poházené stránky z jeho knihy Hard in Hightown a zbavit se tak jednou provždy těch příživnických hyen. Noirové krimi drama je rozprostřeno na 19 stránkách a zjevně je natolik strhující, že se v létě letošního roku dočká tištěné podoby.

Dragon Age - Hard in Hightown zdroj: tisková zpráva

Autory na pochmurné obálce jsou Varric Tethras, tedy herní postava, ale také Mary Kirby, skutečná osoba stojící za různými příběhy v celé sérii Dragon Age. Novela Dragon Age: Hard in Hightown čítá skromných 96 stránek, přičemž 24 z nich jsou celostránkové, černobílé ilustrace. Původní texty ze hry přitom vydají sotva na 30-40 stránek, takže znalce jejich znění nejspíš čeká jisté rozvinutí příběhu. Knihu vydává známé nakladatelství Dark Horse (Hellboy), zatímco prodej povede přes stránku Penguin Random House.

Děj novely se točí okolo strážného Donnena Brennokovice, který s nově přiděleným zelenáčem narazí v ulicích Kirkwallu na vykrvácenou mrtvolu místního soudce. Tím se dostávají do nezáviděníhodné pozice mezi pochybnou organizací známou jako Executors a skupinou tajných agentů Chantry. A ještě je do toho nějak zapletený jakýsi prastarý artefakt.

Pokud jste původní texty Hard in Hightown nečetli, nemusíte hned žhavit Dragon Age: Inquisition. Všechny je totiž naleznete na Dragon Age Wiki. A pokud toužíte po skutečném papíru, sežeňte si do července zbytečných 20 dolarů plus nějaké to poštovné.

Nejnovější články