Zemřel herní kritik John Bain, známý jako TotalBiscuit. Bylo mu 33 let.
zdroj: tisková zpráva

Zemřel herní kritik John Bain, známý jako TotalBiscuit. Bylo mu 33 let.

25. 5. 2018 12:38 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

YouTuber John Bain, známý pod svou internetovou přezdívkou TotalBiscuit, zemřel včera ve věku 33 let. Na Twitteru to oznámila jeho manželka Genna.

Bain od roku 2014 trpěl rakovinou a přibližně před měsícem se jeho stav zhoršil natolik, že na Redditu oznámil ukončení práce herního kritika, která ho proslavila. Šlo především o sérii videí s názvem WTF is…?, v níž nabízel své první dojmy z často nezávislých herních titulů. Jeho kanál na YouTube odebírá přes 2,2 milionu uživatelů a osmi sty tisíci followerů byl nejpopulárnějším kurátorem na Steamu.

Bain se v poslední době kreativně věnoval především pořadu The Co-Optional Podcast, kde se kromě něj pravidelně objevovaly youtubové osobnosti Jesse Cox a Dodger. Podcast by po něm dle jeho přání měla převzít Genna Bain.


Jeho vyjádření z počátku května najdete tady.

„Končím s prací herního kritika. Už ji nemůžu dál vykonávat. Jsem pod přílišným vlivem léků na to, abych mohl jasně myslet, a můj rozvrh je příliš nepravidelný, abych mohl vydávat obsah včas. Za poslední rok mě velice stresovala snaha udržet krok, vědomí, že selhávám a sledování, jak moje práce (po právu) ztrácí na popularitě, protože jí není dost, nepřichází včas nebo nemá dostatečnou kvalitu. Nedává smysl snažit se v tomto stavu pokračovat, a i když mi má práce přinášela spoustu potěšení, nyní je tomu právě naopak.“

„Byla to výsada. Všem vám děkuji, že jste mě pustili do svých životů a dovolili mi mít vliv na něco tak důležitého, jako je utrácení vašich těžce vydělaných peněz. YouTube je naštěstí plný skvělého kritického obsahu a recenzí, je tu spousta výtečných možností, a protože se většina mého kritického obsahu v posledním roce omezila na podcast, spousta z vás si pravděpodobně našla místa, na která se můžete spolehnout.“

Nejnovější články