Zkamenělý rytíř z Castle of Heart musí pořád zabíjet, aby sám nezemřel
zdroj: tisková zpráva

Zkamenělý rytíř z Castle of Heart musí pořád zabíjet, aby sám nezemřel

26. 1. 2018 9:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ach ti černokněžníci. Kdysi dávno to byli dobří lidé obdarovaní neuvěřitelnou mocí. S ní mohli dokázat velké věci a pomoct ostatním, neobdarovaným. Ale lidský mozek není připravený na takovou zodpovědnost. Je chamtivý, rád zneužívá a zkouší nové věci, i kdyby měly někomu ublížit. Své o tom ví chrabrý rytíř z akční plošinovky Castle of Heart, který měl tu smůlu, že na jednoho takového černokněžníka narazil.

Nevíme přesně, co se mezi touto dvojicí odehrálo, ale výsledky mluví jasně. Temný pán se v pořádku vrátil do svého ještě temnějšího sídla za dvacatero úrovněmi, zatímco rytíř to těžce slízl. Z boje odešel s nepěknou kletbou zkamenění. Ne že by byl přímo přeměněn v kámen, netrpí dokonce ani neuvěřitelnou nadváhou. Byla mu propůjčena jiná vlastnost kamene – drolení.

Berte v potaz, že se jedná o magické kouzlo, a nezamýšlejte se, jak to může fungovat. Rytíř vypadá napohled docela normálně, zkamenění ho zpočátku trápí jen uvnitř. Jeho kamenné tělo (byť ne z kamene, chápete) se pomalu, ale jistě rozpadá. Při životě ho udržuje pouze častá smrt zlých přisluhovačů. Pokud si delší dobu nenajde oběť, upadne mu třeba ruka. A rytíř bez ruky je jako ryba bez vody.

zdroj: Archiv

Není času nazbyt. Okamžitě se vydáváte na 2D cestu 3D prostředím napříč 20 různými úrovněmi. Ty jsou dále rozděleny do čtyř tematických oblastí, aby vás při vší té akční hratelnosti nezačalo nudit pozadí. Tvůrci ze 7levels jsou Poláci, takže své prvotině vdechli slovanský tón. V tomto i nám povědomém prostředí z dob dávno minulých zápasíte s různými nepřáteli a čelíte pastem.

K ruce vám bude postupně padesátka kousků vybavení. Nechybí zbraně pro kontaktní boj, zbraně na dálku, a dokonce ani kouzla. Každá z 20 úrovní je pak zakončena – nepřekvapivě – soubojem s bossem. Tvůrci slibují alespoň 7 hodin trvající kampaň, kterou si dále zpestříte různými power-upy. Castle of Heart vyjde v prvním kvartálu roku 2018 exkluzivně na Switch.

Nejnovější články