Změny v redakci Games.cz - novým šéfredaktorem je Aleš Smutný
zdroj: tisková zpráva

Změny v redakci Games.cz - novým šéfredaktorem je Aleš Smutný

5. 10. 2017 17:00 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

"Vítejte na Games.cz, s novým vzhledem i redakcí!" Právě tímto oslovením jsme přivítali čtenáře před sedmi lety v článku u příležitosti spuštění tehdy nové, nyní stávající podoby Games.cz. Mnohé se v průběhu let změnilo, řadu plánovaných záměrů se podařilo realizovat, jiných jsme se po zralé úvaze vzdali, na některé brzy dojde (například diskusní fórum). Co se ale za celou dobu nezměnilo, je personální složení jádra projektu, které celou dobu tvořili Martin Bach v roli ředitele redakce, Petr Poláček v roli šéfredaktora a Aleš Smutný v pozici zástupce šéfredaktora. A právě to se nyní změní, respektive už se od 1. října změnilo.

Po sedmi letech už na to byl nejvyšší čas, protože změna je život, změna je dobrá. Co to bude znamenat pro Games.cz a hlavně pro vás, čtenáře a diváky, a kdo bude nadále kormidlovat loď s názvem Games.cz?

V zásadě je to jednoduché. Martin se v touze po nových výzvách přesouvá do společnosti Prusa Research, kde se bude podílet na další expanzi této úspěšné české firmy, která se zabývá vývojem 3D tiskáren. Petr si na to konto také vyzkouší něco nového, když převezme všechny povinnosti po Martinovi a bude dohlížet na redakce (Games.cz, zprávy.tiscali.cz a další) a vývoj služeb a produktů v Tiscali Media. Tím pádem bylo jasné, že nabídku na pozici šéfredaktora Games.cz dostal Aleš Smutný, který ji naštěstí přijal.

Proč naštěstí? Z velké části je totiž i jeho zásluha, že Games.cz celé ty roky stabilně funguje, že se rozvíjí a baví svým obsahem několik set tisíc čtenářů a diváků každý měsíc. I díky Alešovi se podařilo během let redakci rozšířit o nové stálé členy a řadu externích spolupracovníků, jejichž recenze, články a videa můžete číst na webu každý den. Bylo tedy na čase předat Alešovi kompletní kontrolu nad obsahem, aby mu mohl na sto procent vtisknout zamýšlenou tvář i styl a posunout tak Games.cz společně s ostatními o krok dále. Co to bude z obsahového hlediska znamenat v praxi, uvidíte v následujících týdnech a měsících sami, jak si Petr s Alešem budou postupně předávat veškerou agendu.

zdroj: Archiv

„Je to skoro na den přesně sedm let od chvíle, kdy jsem zde začal a jde o nedílnou součást mého života a převzít jeho vedení je pro mne velká pocta a samozřejmě i výzva. Musím Petrovi poděkovat za to, jaký web vybudoval a že mi jej s důvěrou svěřuje, abych pokračoval v jeho rozvoji. A jsem opravdu rád, že i když se mění jeho role, pořád zde bude a Games neopouští. Martinovi pak už můžu jen popřát hodně štěstí a poděkovat za všechny ty roky spolupráce,“ říká Aleš.

Petr zůstane s Games.cz i s redakcí nadále v úzkém kontaktu. Jako vedoucí redakci v Tiscali Media se bude starat o další rozvoj webu v oblasti technologické, funkční a v zásadě i obsahové. Zkrátka aby všechno na pozadí fungovalo jak má, redakce měla všechny potřebné prostředky k realizaci svých nápadů a zároveň dost prostoru k realizaci nových věcí.

„Když se nám letos podařilo rozšířit redakci Games.cz o několik stálých členů, třeba Vaška Pecháčka nebo Patrika Hajdu, bylo mi jasné, že nastal po sedmi letech čas posunout se dál a poskytnout jim pod vedením Aleše více prostoru k realizaci. Už dlouho jsem byl také rozhodnutý, že až budu Games.cz někomu předávat, může to být jenom Aleš. Spolupracujeme od samotného začátku na Games.cz, mám v něj a jeho schopnosti absolutní důvěru a jsem přesvědčený, že se pod jeho vedením bude webu dařit. A mým úkolem zase na oplátku bude vytvořit pro Aleše a celou redakci ideální podmínky. Už se na to těším,“ vysvětluje změny Petr.

A jak se nastalé změny projeví v účasti Petra s Martinem v podcastech či jiných videích, popřípadě v článcích a recenzích od nich? Zřejmě je uvidíte o trochu méně, ale určitě s nimi můžete počítat. Oba dva mají hry v krvi, nadále budou beze změn vydávat magazín LEVEL a velmi rádi si tedy přijdou podebatovat o aktuálním dění v herním průmyslu i hrách do Fight Clubu či gamesplayů.

„Já můžu na tomhle místě snad už jenom poděkovat všem, kteří se na Games.cz během těch posledních sedmi let podíleli a podílejí. Nejen redakci v čele s Petrem a Alešem, ale i týmu našich vývojářů, se kterým se vždy skvěle spolupracovalo - takže díky Jakubovi, Petrovi, Vláďovi, Ondrovi, Bizimu, Mírovi a Vlastovi! A samozřejmě děkuji i čtenářům, kteří nás svými připomínkami, chválou i kritikou neustále ženou dál,” komentuje změny Martin.

Věříme, že se uvedené personální změny pozitivně projeví na dalším vývoji Games.cz. Že díky novému přístupu zaujmeme nové čtenáře a poskytneme prostor novým zajímavým autorům s odlišnými názory a pohledem na hry a herní průmysl.

Děkujeme všem věrným čtenářům za přízeň a doufáme, že nám ji zachovají i nadále.

Nejnovější články