Znamenité JRPG Octopath Traveler vyjde i na PC
zdroj: tisková zpráva

Znamenité JRPG Octopath Traveler vyjde i na PC

16. 4. 2019 9:58 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na Switchi se to zajímavými exkluzivitami docela hemží a fanoušci japonské tvorby ho pravděpodobně už dávno mají, ale i zatvrzelí PC hráči se své porce poctivého JRPG nakonec dočkají. Magazín Gematsu totiž objevil blogový příspěvek na webu Square Enixu, který zvěstuje příchod Octopath Traveler na Steam. A dokonce dřív, než se nadějete.

Aktualizace: Octopath Traveler se skutečně objevil v nabídce na Steamu i s datem vydání 7. června a trailerem. Hra bude obsahovat anglický a japonský dabing, láká především na příběh osmi různorodých hrdinů.

zdroj: Archiv

Původní zpráva (12. 4. 2019): Smazaný blog hovoří jasně: „Octopath Traveler dorazí na Steam 7. června 2019! Takže, víte jak, přidejte si ho na seznam přání. Kritiky uznávané RPG bylo dosud dostupné pouze na Nintendo Switch, takže tohle bude první příležitost, kdy si ho hráči mohou užít mimo svět Nintenda.“

Je trochu zvláštní, že se tvůrci rozhodli vydat port JRPG na Steamu, ale ne na ostatních konzolích. Obvykle je to pro tento žánr až ta úplně poslední platforma a vystačí si s konzolemi od Nintenda a PlayStationem – nejprodávanější série vůbec, Pokémon, dokonce mimo emulátory výsostné území Nintenda neopustila nikdy.

zdroj: Archiv

Na druhou stranu to dává smysl a v posledních letech se na počítače dostává stále více her z východní produkce. Často na nich kupodivu zaznamenávají i výraznější prodejní úspěchy a otevření se nové platformě si pochvalují jak tvůrci Bayonetty, tak třeba série Yakuza.

Octopath Traveler je klasickým JRPG se stylizovanou retro grafikou, ale moderními prvky hratelnosti. Kromě vývoje vaší vlastní postavy klade velký důraz na příběhy parťáků, na které musíte brát ohled a zároveň využívat jejich unikátních schopností.

Pro fanoušky žánru jde o povinnost, která jim umožní zavzpomínat na staré časy, ale hodí se i pro nováčky, kteří by si nějaké japonské RPG chtěli vyzkoušet, jenže neví, jak začít. Teď to podle všeho budou moct udělat i bez nákupu Switche. Vývojáři navíc nedávno oznámili, že se Octopath dočká minimálně dvou pokračování.

Nejnovější články