Paragon

Paragon

Články

Z popela Paragonu od Epicu začínají povstávat nové MOBA hry

Vývojáři skočili po assettech za 400 milionů

Epic dal volně k dispozici assety Paragonu v hodnotě 12 milionů dolarů

Zdá se, že Paragon neřekl v únoru své poslední slovo. Právě před více jak měsícem oznámili vývojáři z Epicu záměr s touhle neúspěšnou MOBA hrou skoncovat a servery jednoduše zavřít. Paradoxně se teď, po své smrti, může alespoň část Paragonu dostat k mnohem většímu počtu hráčů, než jak se to podařilo samotné hře. Epic totiž v rámci Unreal Engine 4 zveřejnil hromadu assetů ze hry, úplně zadarmo.

To nejlepší z Games.cz - Red Dead Redemption II i Anthem vyjdou později, český Chuchel za chvíli

Tento týden jsme dostali hned několik dat vydání a jejich posunů, většinou u velkých a zajímavých her. Na prvním místě je bezpochyby jedna z nejočekávanějších her letošního roku – Red Dead Redemption II. Hru postihl už druhý odklad, což nás ale zrovna u Rockstaru moc nepřekvapuje. Tak jako tak si místo jara zahrajeme v říjnu. Český Chuchel přijde mnohem dříve, a to už za měsíc, zatímco Anthem od BioWare se odkládá (nebo jak by řekla EA, neodkládá) na příští rok. Proč? Protože letos vyjde nový Battlefield. Za posledních sedm dnů se toho ale stalo mnohem víc. Malý výběr toho nejlepšího najdete níže, zbytek pak jako vždy na Games.cz.

Rychlá smrt: s Paragonem je konec, Epic zavře servery na konci dubna

Z týdnů jsou dny a z Paragonu chodící mrtvola. O rozhodování Epicu nad osudem strádající MOBA hry jsme psali teprve minulou sobotu. Vedení firmy si na promyšlení dalšího postupu vyhradilo několik týdnů, ale nakonec bylo jasno po pár dnech: Paragon končí. Hra poběží do 26. dubna, poté Epic vypne servery.

O osudu Paragonu budou rozhodovat příští týdny, trápí ho nízká popularita i úspěch Fortnite Battle Royale

„Bez mučení se přiznám, že mně osobně se do Paragonu už nechce,“ napsal jsem před pár měsíci v dojmech z hraní. A očividně nejsem sám. Paragon, respektive studio Epic, má problém. Hra na tom není tak, jak by si Epic přál, a firma proto reaguje. Například osekáním vývojářského týmu, následkem čehož se zpomalí frekvence updatů.

Paragon – dojmy z hraní nové MOBA hry od Epic Games

Paragon zaujme na první pohled. Když se řekne MOBA, nevybavíte si 3rd person střílečku s grafikou, která by se neztratila ani v singleplayerové hře. Na bojiště v jedné z nových her od Epicu neshlížíte z ptačí perspektivy a neovládáte postavu klikáním na zem. Namísto toho se chopíte klávesnice (či gamepadu), prsty položíte na důvěrně známou čtveřici kláves WSAD a jdete do boje.

Bleskovky

  • 6. 2. 2017 - Do MOBA titulu Paragon se zaregistrovalo již 5,7 milionu hráčů.

  • 28. 11. 2016 - Patch (v.35) přidá 6. prosince  do MOBA titulu Paragon novou mapu (Monolith) a přinese rychlejší a akčnější hratelnost.

  • 26. 3. 2016 - PS4 verze hry Paragon poběží v rozlišení 900p.

  • 21. 3. 2016 - Minimální a doporučené požadavky PC verze hry Paragon včetně průměrného počtu snímků za vteřinu na jednotlivých grafických kartách.