Fight Club #266 HD: Back to the Microsoft
zdroj: tisková zpráva

Fight Club #266 HD: Back to the Microsoft

6. 3. 2016 12:34 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Přestože pozornost veřejnosti se v současné době upírá zejména na systémy virtuální reality Oculus Rift a HTC Vive, na pozadí stále probíhá vývoj augmentované reality HoloLens od Microsoftu. Na verzi určenou pro širší veřejnost si určitě ještě nějaký ten měsíc počkáme, ale už na konci března odejde první várce zájemců vývojářská verze, za kterou chce Microsoft 3000 dolarů. Pavel se pokusil shrnout, kam se projekt posunul od doby, kdy jsme se o něm loni v létě bavili naposledy. A s čím přispěli do debaty další dva účinkující, tedy Petr s Adamem?

Adama zaujala aktivita Microsoftu na poli postupného propojování Xbox a Windows platformy, která by se v budoucnu mohla projevit hardwarovými upgrady konzolí. V blízké budoucnosti se však projeví vydání Windows 10 verzí her, které byly původně Xbox One exkluzivní – jmenovitě jde o Forza Motorsport 6 nebo Quantum Break.

Petr vznesl na ostatní účastníky podcastu otázku, kterou lze v posledních dnech často spatřit v diskusích pod články o hře That Dragon, Cancer – je morální prodávat hru, co je de facto interaktivní katarzí rodičů, kterým umřelo děťátko? Každý má na to svůj názor, tedy i Pavel, Petr a Adam. Částečně by jej však mohl pozměnit filmový dokument Děkujeme, že jste hráli s námi, který sleduje každodenní boj rodiny s nemocí dítěte, ale i s vývojem hry, co o marném boji pojednává. Zajít si do něj můžete do kina v průběhu března, protože bude promítán v rámci festivalu Jeden svět.

Audio verzi Fight Clubu #266 si můžete stáhnout/poslechnout za tímto odkazem, pokud ale upřednostňujete video, je k dispozici zde:

zdroj: youtube.com

Podcasty od Games.cz a samozřejmě i další videa z naší dílny můžete sledovat též na našem YouTube kanálu a své případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články