Fight Club Hardware #3: APU Raven Ridge
zdroj: tisková zpráva

Fight Club Hardware #3: APU Raven Ridge

23. 2. 2018 18:30 | Podcast | autor: Redakce Games.cz |

Třetí hardwarový podcast věnujeme prakticky celý AMD. Jindra popovídá o personálních změnách uvnitř AMD a o tom, jaký vliv by to mohlo mít na grafickou divizi firmy, která momentálně není v nejlepší kondici. V druhé půli probereme, v čem se naopak AMD daří: nově vydané APU Raven Ridge vypadá jako velmi povedený produkt. Milovníci malých počítačů a HTPC nechť si vyhradí hodinku na sledování, tohle je díl pro ně.

APU Raven Ridge je novinka od AMD, která v jednom čipu sdružuje procesorová jádra Ryzen a grafickou jednotku Vega. Pobavíme se o výkonu (nejen herním), vlivu pamětí na výkon, celkové ceně řešení vzhledem ke konkurenci a vlastně i obecně o formátu malých PC, do kterých se toto APU vyloženě hodí. A dostaneme se i k takovým záludnostem, jako je vytíženost výrobních linek.

OPRAVA: Ryzen 5 2400G nemá 18 CU, jak bylo poprvé v podcastu řečeno, ale 11. Dále v relaci už operujeme se správným počtem, za toto přeřeknutí se nicméně omlouváme.

zdroj: Archiv

Podcasty od Games.cz, a další videa od naší redakce, můžete sledovat i na našem YouTube kanálu. Případné dotazy a připomínky směrujte do dedikované diskuse nebo na email podcast@games.cz. Děkujeme za přízeň!

Nejnovější články